MENU

Новий Уряд. Як має бути

376 0

Новий Уряд. Як має бути

Фракція "УДАР" Віталія Кличка, яку я маю честь представляти, відчула великий запит від майдану та суспільства на нові обличчя та нові критерії відносно нових урядовців.

Ми дослухалися до цієї вимоги і пішли назустріч людям. Ми підтримуємо коаліцію, і всіма своїми діями у парламенті будемо боронити новий суспільний договір між владою та людьми, а своїми представниками в уряді вважаємо тих, кого підтримав майдан.

Ті професіонали, хто стояв на майдані, мають право проявити себе і у виконавчій владі, в той час, як ми забезпечимо їм тил у законодавчій.

Жодної зустрічі на майдані не було без того, щоб ті, хто своєю працею фактично будує Україну, не виказали зневаги до тих, хто до цих пір керував державою. І вони мають право! Чи не кожний міністр попереднього уряду весь свій професіоналізм направляв виключно на те, щоб вибудувати собі вертикаль збору поборів.

Жоден міністр не міг би похвалитися прозорістю та підзвітністю суспільству. Дійшло до того, що навіть не депутатські звернення були або відписки, або невідповіді.

Користуючись нагодою, я звертаюся до всіх тих, хто щойно приступив до виконання обов’язків:

– Я очікую, що ви терміново зміните тих керівників ключових департаментів, комітетів та комісій, на яких є нарікання. Не можна це відкладати! Під кожним міністерством чимало різних органів, які і є гвинтиками державної корупційної машини. Всілякі там державні банки, ліцензувальні комісії, органи моніторингу мають бути очолені людьми, до яких застосовуються всі вимоги та критерії майдану. Всі керівники цих мийок мають піти, щоб створити передумови для впровадження термінових реформ.

– Я очікую, що всі державні закупівлі у цей критичний для держави час будуть проведені виключно по відкритим тендерам із обов’язковою публікацією на веб-сайтах міністерств.

– Я очікую, що всі міністри створять реально працюючі дорадчі органи із представників ринку та профільних незалежних експертів, з якими будуть узгоджуватися ключові рішення міністерств.

– Я наполягаю на тому, що новий уряд покаже нам високий рівень співпраці із депутатським корпусом на всіх рівнях і дні уряду перетворяться на продуктивну дискусію, а не “ніби-то виступ” і “ніби-то запитання”.

– Я раджу новообраним міністрам взяти собі у штат кілька випускників західних університетів, які могли би швидко проаналізувати світовий досвід, отримати допомогу від міжнародних організацій та створити абсолютно нові процедури для управління.

Ті, хто сьогодні в уряді – це наші агенти змін. Сьогодні за ними пильно стежить суспільство, їх опоненти і міжнародна спільнота. За ними є особливий нагляд від тих, хто стояв поруч із загиблими на майдані.

Я закликаю всіх нас заради нової України об’єднати зусилля щодо допомоги уряду і його контролю, і не вагаючись здіймати галас, якщо ми щось побачимо сумнівне.

Підписуйся на сторінки UAINFO у Facebook, Twitter і YouTube

Ольга БЕЛЬКОВА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини