MENU

Олег Тягнибок: «Кожен українець має бути готовий до загальної мобілізації»

881 1

2 березня 2014 року на екстреному закритому засіданні Верховна Рада консолідованим голосуванням ухвалила низку важливих рішень із приводу агресії Російської Федерації щодо суверенної Української держави. Як повідомив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, усі рішення затверджені конституційним голосуванням – більше 300 голосів. Серед затверджених документів – постанова про звернення Верховної Ради України до парламентарів держав-гарантів безпеки України та міжнародних організацій, постанова про підтримку Збройних сил та инших військових формувань України, постанова щодо недопустимости військового втручання у внутрішні справи Української держави.

Лідер українських націоналістів наголосив, що впродовж останніх десятиліть Росія веде цілеспрямовану інформаційну, енергетичну, економічну, гуманітарну війну проти України. Очевидно, що нищення українського війська було ще однією ланкою війни проти України з боку Кремля.

"Зважаючи на фактичний початок російської інтервенції в Україну, парламент підтримав постанову про підтримку Збройних сил та инших військових формувань України, а також надання з державного б'юджету необхідного фінансування для збройних сил. Зараз Росія фактично у програші. Перемога Майдану – свідчення цьому. І саме Майдану Кремль боїться найбільше. Брязкання зброєю – останній фактор, який залишився у руках Москви. З иншого боку зрозуміло, що Росія зараз визнає лише фактор сили і веде переговори лише із сильними, а слабаків дотискає.

Зараз збройні сили приводяться до стану найвищої бойової готовности. Розуміємо, що сценарій, який Росія хоче зреалізувати в Україні, аналогічний грузинському. Бачимо, що постійно представники російських збройних сил свідомо провокують українців, аби вони брали зброю, але на разі, українці тримають позицію.

З іншого боку, українське суспільство має бути готове до будь-яких можливих сценаріїв розвитку ситуації. Зараз у жодному разі не можна сіяти паніку серед людей, бо це – частина спланованої російської інформаційної війни. Зараз суспільство має довіряти чинній українській владі. Сьогодні нашими основними кроками є залучення максимальної кількости міжнародних моніторингових груп в Україну, присутність у Криму парламентарів держав, які є гарантами нашої безпеки, фіксування дій, до яких вдаються війська РФ, задля подання у міжнародні суди", – зазначив Олег Тягнибок.

Очільник ВО «Свобода» додав, що про воєнний і надзвичайний стан зараз не йдеться, однак українці мають бути готовими у будь-який момент до загальної мобілізації і захисту власної держави: «РНБО учора ухвалила рішення не вводи воєнний стан, але маємо бути готовими у будь-який момент до такого заходу. Парламент працює безперервно, депутати перебуватимуть у столиці, аби у будь-який момент зібратися на засідання».

svoboda.org.ua


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини