MENU

Відкрите звернення до країн-сторін Будапештського меморандуму

2236 1

Українська співачка та громадська активістка Руслана Лижичко написала звернення до Урядів Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії і Сполучених Штатів Америки як країн-сторін Будапештського меморандуму через  дії зі сторони Російської Федерації, що напряму ставлять під загрозу територіальну цілісність та державний суверенітет України. 

Про це вона повідомила у своєму блозі, інформує UAINFO.org

"Від імені українського народу звертаюся до Урядів Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії і Сполучених Штатів Америки як країн-сторін Будапештського меморандуму про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 5 грудня 1994 року.

Згідно п. 1 Меморандуму, Російська Федерація, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії і Сполучені Штати Америки підтверджують Україні їх зобов'язання, згідно з принципами Заключного акта НБСЄ, поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України. У випадку виникнення ситуації, внаслідок якої постає питання стосовно цих зобов'язань, п. 6 зобов'язує Російську Федерацію, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії, Сполучені Штати Америки і Україну провести відповідні консультації і вжити необхідних заходів.

Сьогоднішні дії зі сторони Російської Федерації напряму ставлять під загрозу територіальну цілісність та державний суверенітет України і є порушенням умов Меморандуму, а тому український народ звертається з вимогою до країн-підписантів зазначеного Меморандуму виконати, згідно норм міжнародного права, взяті на себе міжнародні зобов'язання.

З повагою, від імені народу України"

Нам необхідно терміново зібрати якомога більше підписів під петицією-зверненням до країн-гарантів (Британії та США) нашої територіальної цілісності згідно Будапештського Меморандуму.

Ми зареєстрували відповідну петицію на сайті Білого Дому: та на AVAAZ.org

Завтра я зможу це озвучити на двох найбільших прес-конференціях у стінах Європарламенту в Брюсселі і напередодні засідання Єврокомісії за участю Кетрін Ештон, звернутися до Європі про можливість розглянути миротворчу місію Україні!

У вівторок я це зроблю у Вашингтоні.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

Руслана ЛИЖИЧКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини