MENU

Втеча українського флоту – вигадка. Моряки голими руками відбили у окупантів боєприпаси та зброю. ВІДЕО

14095 8

Сьогодні, 2 березня, деякі іноземні Інтернет-ресурси повідомляли про те, що 10 кораблів Військово-Морських Сил ЗС України залишили свої бази у Севастополі і більшість військовослужбовців військових частин ЗСУ, дислокованих у Криму, перейшли на бік "влади автономії". 

Управління преси та інформації Міністерства оборони України офіційно заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності та є провокацією, підготовленою "фахівцями" іноземних спецслужб з метою дестабілізації обстановки на території Автономної Республіки Крим. 

Також Міністерство оборони України інформує, що згаданого у поширених повідомленнях поняття "Чорноморський флот України" не існує. 

Усі кораблі Військово-Морських Сил Збройних Сил України, що знаходяться на головній базі у Севастополі, не залишали Севастопольської бухти. Особовий склад дислокованих на території Криму військових частин Збройних Сил України, заблокованих озброєними особами, зберігає спокій та намагається шляхом переговорів не допустити кровопролиття. Вимоги скласти зброю військовослужбовці Збройних Сил України відмовляються. 

Зокрема, сьогодні, 2 березня, українські військовослужбовці запобігли вивезенню зброї з території дислокованого у Севастополі 191-го навчального загону ВМС ЗС України – моряки заблокували виїзд із частини бронетранспортером БТР-80. 

Офіцери ВМС України стали живим щитом навколо бронетранспортера та не дали відбуксувати його убік. Незважаючи на те, що озброєні особи, які прибули на територію української військової частини, двічі стріляли з автомата в повітря, українські військовослужбовці не відступили і не піддалися на провокацію силового сценарію.

Таким чином, вдалося досягти компромісу: прибулі покинули територію військової частини, а КамАЗ зі зброєю у супроводі українських військовослужбовців було відправлено на 174 базу зберігання ВМС ЗС України.

Управління преси та інформації Міністерства оборони України вкотре наголошує, що території військових частин Збройних Сил України у Криму перебувають під контролем українських військовослужбовців.

 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

crime-ua


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини