MENU

Сталін і Шевченко: Сили Добра і Зла зійшлися у двобої

587 0

 Проблема Першої російсько-української війни може бути розв’язана в найближчі п’ять днів.

Символіка така. П’ятого березня виповнюється шістдесят перша річниця від дня смерті Сталіна, а дев’ятого березня святкуватимемо 200-ліття від дня народження Шевченка.

Сили Добра і Зла зійшлися в двобої.

Кремлівські сталіністи можуть по-своєму відсвяткувати річницю смерті улюбленого вождя. Саме Україна, знесилена голодомарами, Другою світовою війною, сибірами, знову в полі їхньої уваги. Жертву обрано. “Ты виноват уж тем, что хочется мне кушать”. Тільки Росія забула, що ми не ягнятка, а проти нахабного вовка, який заліз у кошару, добрий господар завжди має вила.

Росія спохабила нам святкування ювілею Кобзаря. Не до пишнот зараз і пустопорожніх слів. І це добре. Бо нарешті настав час пильно вивчити Шевченка як Пророка української нації. Уже не може бути відмовок, що відсутні кошти на Повне зібрання творів Тараса Шевченка, як й Івана Франка.

Сталін і Шевченко – непорівнянні величини. Сила сталіністів у тому, що вони бояться і страх змушує їх залякувати інших. Сила послідовників Шевченка в умінні долати страх. І Майдан це яскраво продемонстрував.

Зараз усі мало не в один голос кажуть, що Перша російсько-українська війна – це початок кінця Путіна. Можливо, й так, і все може закінчитися набагато швидше, ніж ми наважуємося собі уявити в своїх райдужних мріях. Але імперія хоч і формально зникає в один день, проте ще довго залишається в мізках мільйонів.

Червона кнопка Путіна – вагомий аргумент, аби нам не наламати дров і не дати їм зробити це. Нині Російська імперія зіштовхнулася з силою духу українців, але все ще сподівається на перемогу.

Європа й Америка не повинні повторювати помилок, які призвели до Другої світової війни. Зрештою, Україна має стати не об’єктом, а суб’єктом світової цивілізації.

Тирани приходять і відходять, їх убивають, як скажених псів. Кров невинно убієнних українців на совісті путіних-януковичів, і нема їм прощення.

Залишилося п’ять днів, коли сили Добра переможуть сили Зла. Але виграна битва ще не означає, що війна закінчилася.

Анатолій ВЛАСЮК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини