MENU

Юрій Луценко: «Партія регіонів та КПУ мають бути заборонені рішенням суду»

1396 1

Україна має пройти через власну «денацифікацію», аби відновити нормальний поступ свого розвитку. Таке власне переконання в прямому ефірі 5 Каналу висловив лідер «Третьої Української Республіки» Юрій Луценко.

«Хотів би порівняти два відомі історичні приклади – Німеччини та Росії. Країна, яка покаялася, провела денацифікацію, запровадила її як частину державної політики, змогла стати зовсім іншою. Вона має колосальну повагу світу і колосальну вагу. А країна, що продовжує жити розподільчими і кривавими міфами ХІХ-ХХ століття, приречена на неуспіх і неповагу. І головне – на недостойне гідності життя громадян», - нагадав політик.

За його словами, нині «стовпи» попереднього режиму поводяться так, наче насправді нічого й не сталося.

«Стовпи» режиму Януковича в парламенті й поза ним тепер переконують, що винен тільки «гітлер» та оточення в його бункері. А ми – групен-фюрери – ні. Ми були нормальними. І всі члени НСДП – також нормальні. Загалом, звісно ж кричали «Хайль, Гітлер», але зараз ми будемо, як сказав спеціаліст по розведенню котят, «будувати сучасну європейську Україну. Будуйте, але лише в себе на кухні та без державних повноважень. Україна також має пройти через власну «денацифікацію», - зауважив Луценко.

«Денацифікацією» політик називає заборону діяльності Партії регіонів та КПУ.

«Зробити це треба за один усім відомий епізод: антиконституційне протягування у парламенті законів від 16 січня, якими свідомо порушувалися основоположні права громадян. Їх не голосували, а лише імітували процес голосування руками, так само, як і імітували підрахунок голосів. Їх потім підписали, запровадили, і саме з цих законів почалися всі криваві події на Майдані», - нагадав Луценко.

Ухвалювати таке рішення про заборону діяльності, на його переконання, має не парламент, а український суд за поданням правоохоронних органів.

«Упевнений, що розслідування кримінальної справи за фактом антиконституційного обмеження основних прав і свобод громадян має бути проведено в Генеральній прокуратурі, і слідчий має внести подання про заборону цих партій», - переконаний Луценко.

«Це буде краще для всіх, хто голосував за ПР і КПУ. У них ще є час створити нові партії з очищеною від фашизму та екстремізму ідеологією, зосередившись на особливостях проукраїнських переконань і будувати наш нормальний дім без тих страшних речей, які унеможливлюють наш діалог», - резюмував політик.

Третя Українська Республіка


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини