MENU

Колишня КМДА намагалася отруїти Україну

1448 0

Комунальні служби столиці вивозили залишки барикад з центру Києва і зокрема – канцерогенну сажу та залишки покришок з вулиці Грушевського - до заповідної території пам’ятки природи місцевого значення «Історичне гирло річки Либідь».


До мене звернулися активісти Дружини охорони природи м. Києва та Національного екологічного центру України з проханням сприяти забезпеченню ліквідації цього несанкціонованого звалища відходів та негайного перевезення їх до безпечного полігону твердих побутових відходів, а також порушити кримінальні справи щодо всіх осіб, причетних до звезення небезпечних відходів до вказаного місця. 
На цю територію була звезена величезна кількість залишків згорівших покришок з вулиці Грушевського, сміття та сніг. Багатотонна маса канцерогенної, надзвичайно шкідливої для здоров’я і довкілля сажі зсипана на березі річки Либідь і поступово бульдозерами згрібається до русла.


Забруднення території природно-заповідного фонду у таких масштабах є прямим порушенням ст. 252 Кримінального кодексу України.


Саме тому я відповідно до п. “н” ст. 20 та п. “и” ст. 21 Закону України «Про відходи», та ст.10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» звернувся до Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної екологічної інспекції України, Голови Київської міської державної адміністрації В. Бондаренка, Прокуратури міста Києва та ГУ МВС у місті Києві з вимогою вжити належних заходів реагування та покарати винних.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини