MENU

Командир російських військ у Криму — кат з Чеченськї війни?

939 0

Невідомі викрали автомайданівців Олексія Гриценка, Сергія Супруна і Наталію Лук’янченко. У Білгородському районі зник і потім був знайдений мертвим татарин – тіло його мало ознаки катувань. 
Це перші ознаки того мороку, котрий насувається на півострів. У Крим прислали російських генералів, що командували у Чечні ескадронами смерті - групами, котрі викрадали людей, піддавали їх тортурам, а потім убивали. 


Генерал-лейтенант Ігор Турченюк (іронія історії – українське прізвище, ймовірно, українського походження) названий керівником усіх російських частин, котрі введено на територію півострова.
У 1999 та 2000 роках Турченюк командував 138-ю окремою мотострілковою бригадою, котра, зокрема, займала Урус-Мартанівський район у Чечні. Після того, як бригада звідти пішла, там познаходии тіла закатованих місцевих жителів, котрих до того бачили затриманими росіянами. Деталі описано у доповідях правозахисних організацій РФ/


Це були події перших місяців другої чеченьскої. Далі практика ескадронів смерті розвіла у Чечні буйним цвітом.


Всього у республіці після затримання федералами безслідно щезли тисячі і тисячі. За свідченнями російських правозахисників, росіяни налагодили систему викрадення і знищення людей, з централізованим фінансуванням цих операцій. 


Характерно, що згодом стали зачищати уже не потенційних ворогів Росії, а просто ради того, щоб освоїти бюжет. Практика показала, що лояльність до окупантів не порятує.


З медійної точки зору, масові викрадення – це значно кращий варіант порівняно з відкритим насиллям, оскільки саме дійство вібувається поза досяжністю телекамер, а факт смерті жертви владі можна бескінечно піддавати сумніву. 


Тому наївним було б очікувати, що скоро обурені відстуністю туристів місцеві жителі заввиграшки проженуть «зелених чоловічків». Росія вміє упокорювати завойовані народи.


Кримчан врятує лише пильна увага міжнародних ЗМІ, згуртованість і, звісно, активна участь континентальної України.

 

p.s. Нехай Олексій, Сергій та Наталя якнайскоріше опиняться на волі!

 

Igor Lutsenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини