MENU

Блогосфера про підписання Угоди між Україною та ЄС

1625 3

Сьогодні, 21 березня, в Брюсселі була підписана політична частина Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Церемонія Підписання відбулася на позачерговому саміті. З української сторони політичні положення Угоди про асоціацію підписав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Ми поцікавилися, що думає з приводу цієї події блогосфера та соціальні мережі.

Marina Daniluk-Yarmolaeva

Лучше плохонькая ассоциация с ЕС чем очень хороший договор с Мутным Союзом.
Вроде как и нет эйфории, но это историческое событие. Возможно, даже самое лучшее за всю историю независимости.
Мы наконец-то сказали, что нам ближе европейские ценности чем русские лапти. Я рада, что эту ассоциацию подписал скромный интеллектуал Яценюк, а не выблядок Азаров, который не слазил с Антимайдановской сцены с проповедями «там же геи одни в Европе», а сам свалил в Австрию, когда почувствовал, что за жопу возьмут.

Те, кто пережил все штурмы Майдана, терял друзей, расстрелянных снайперами на Институтской и Грушевского, кто боялся, что вечером его встретят в подворотне «титушки» и сделают котлету только за его «неправильное» удостоверение - те оценят, что это таки событие. И первая, хоть и очень выстраданная победа новой Украины без Януковича.

Мы проводили под «Плывэ кача» больше сотни наших лучших сыновей, сердце теперь всегда побаливает, когда видишь сгоревший дом профсоюзов, где незнакомые ранее студенты, волонтеры, девочки и мальчики всей страны были одной большой эффективной командой. Мы должны помнить и тех, кто лишился ради этого момента глаза, руки, ноги...

Четыре месяца назад все началось именно из-за этой бумажки.
Теперь мы точно знаем, что это было нужно, - это наш урок и наш тяжелый национальный катарсис, и никакого пути обратно нет.

 

Sergey Vysotsky: Подписали. Искалеченные, убитые, поломанные, но подписали. Радости нет. Для меня Ассоциация - это как медалька, которую повесили в знак поощрения на грудь ветерана на костылях. Мы сойдем с торжественной сцены, отыграет гимн, погаснут софиты и дальше наступят новые будни, трудная и неопределенная жизнь. Но одну штуку после Майдана я усвоил точно - никто кроме нас! Наша судьба и наша жизнь - это наша ответственность. Ни ЕС, ни США, а наша. Они могут помочь или не помочь, но только от нас зависит в какой стране мы будем жить через 5-10 лет. В царстве разочарования или свободном государстве свободных людей. Никто кроме нас! Никто кроме! 


Слава Украине! Только победа - назло всем упырям.

 

Петро Порошенко: Нарешті Угоду про Асоціацію підписано. Майже сім років Україна йшла до цього дня.


Спроба зупинити наш європейський вибір стала однією з головних причин, чому люди вийшли на Майдан, чому ми стояли більше трьох місяців пліч-о-пліч, чому загинули Герої Небесної Сотні.


Але у нас немає приводу для святкування і не лише тому, що Угода нам дісталася великими жертвами, а тому - що це велике завдання і великий виклик.


Пишаюся, що був одним з тих, хто готував цю Угоду. 


Я знаю силу цього пакету по модернізації країни, створенню більш справедливого і безпечного життя. Скажу чесно – це неймовірно складна, але необхідна робота.

 


Вірю, що нам вдасться її зробити. 

 

Жозе Мануел Баррозу написав у Твітері наступне: Дуже радий, що сьогодні ми зафіксували сильне політичне партнерство з Україною.

Олександр Черненко: Асоціацію підписали. Цей день ми наближали, як могли. Але чомусь до стелі від щастя не стрибаю. Спробував розібратися у власних відчуттях і згадав старий анекдот:

Новий рускій замовив в магазині ялинкові прикраси. На наступний день телефонує і просять іграшки забрати. Його питають: що сталося? І грашки що, не гарні?
Та гарні.
Що, не блищать?
Та ні, блищать.
Невже на ялинку погано чіпляються
Нормально чіпляються, чого там...
Та що ж сталося? Чому ви повертаєте?
Не радують...

Микола Княжицький: А я думаю, що підписання угоди про асоціацію з ЄС- велике досягнення. Тепер головне- реформи і виконання взятих зобов'язань. Принаймні, боротьба з корупцією, демонополізація і реформи.

Vladimir Kara-Murza: Украина сделала еще один шаг в Европу. Нашу страну режим Путина ведет в изоляцию, в Азиопу, в тупик.

 

 

Сергій Лещенко: Україна підписує Угоду про асоціацію. Автор фотографії - Serhii Leshchenko, але не я)

 

Юлія Самборська Чудова історична подія, хоч і дуже дорогою ціною!

 

Galina Rudnik Україна підписує смертний вирок Путіну. 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини