MENU

Юлія Мамчура звільнили?

2052 2

У Криму звільнено з полону росіян командира української військової частини у Бельбеку Юлія Мамчура. Про це, як повідомляють українськи ЗМІ, сказав один з офіцерів військової частини у Бельбеку майор Валерій Пиковець.

 

«Юлій Мамчур сьогодні вже на волі, його відпустили з військової в'язниці, куди вчора полковника відвезли російські солдати», - сказав Пиковець.

 

Офіційних підтверджень звільнення Мамчура з полону поки, що немає.

Нагадаємо, що командир військової частини у Бельбеку, захопленої 22 березня російським спецназом, був заарештований та доставлений до військової тюрми у Севастополі.

Раніше виконуючий обов’язки голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський провів розмову з Ларисою Мамчур, дружиною викраденого у Криму командира 204-ї бригади тактичної авіації, полковника Юлія Мамчура. Про це повідомили у прес-службі Сергія Пашинського.

 

Як зазначається у повідомленні, за дорученням виконуючого обов’язки Президента України Олександра Турчинова в.о. Голови Адміністрації Президента взяв під особистий контроль заходи щодо звільнення українського офіцера.

 

«Бандитське викрадення Юлія Мамчура розглядається як акт помсти сепаратистської влади за стійкість і патріотизм, неодноразово продемонстровані українським полковником у протистоянні з агресором», - зазначили у прес-службі.

 

«Саме Юлій Мамчур на чолі колони бійців частини, виконуючи державний гімн України та під українськими державними стягами, незважаючи на бряцання зброєю окупаційними вояками і прямі погрози життю, провів на аеродром «Бельбек» українських військовослужбовців для несення служби на бойових постах», - нагадується у повідомленні.

 

У прес-службі підкреслили, що «мужня поведінка Юлія Мамчура за кілька тижнів протистояння з агресором зміцнила віру у непохитність духу наших Збройних Сил. Саме тому звільнення українського офіцера є справою честі для української влади».

 

У заяві також цитують слова Сергія Пашинського, який висловив переконання, що «Українські Збройні Сили сьогодні потребують фахових патріотичних військових. Такі офіцери, як Юлій Мамчур є героями України і повинні займати найвищі командні пости в українській армії».  

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини