MENU

«Удар» намагається відсторонитися від проблем, пов'язаних з Кримом - Березовець

1031 7

 

Не підтримавши під час першого голосування відставку в.о. міністра оборони України Ігора Тенюха, партія «УДАР» тим самим взяла на себе відповідальність за дії Тенюха і за ситуацію в міністерстві. Таку думку висловив політолог Тарас Березовець.

 

«Я переконаний, що Ігор Тенюх відповідальний за ситуацію, що склалася з нашими військовими в Криму, - сказав Березовець, – і свою заяву про відставку він, власне, і зробив під тиском критики за цю ситуацію».

 

Політолог вважає, що «відмова фракції «УДАРу» та її лідера Віталія Кличка підтримати відставку Тенюха означає їх бажання відсторонитися на даному етапі від будь-яких проблем, пов’язаних з Кримом, оскільки їх гострота та неоднозначність можуть легко спричинити суттєву втрату електоральних симпатій будь-якої політичної сили чи політичного лідера, які будуть активно задіяні в розв’язанні цих проблем».

 

«Однак, - сказав Березовець, - суспільство навряд чи позитивно сприйме позицію політичної партії, яка є частиною владної коаліції у парламенті, і не лише у парламенті, відсторонитися від дій української влади у Криму, бо, на мою думку, очевидно, що не проголосувавши за відставку в.о. міністра оборони України Ігора Тенюха, партія «УДАР» тим самим вже взяла на себе відповідальність за дії Тенюха, за ситуацію в міністерстві оборони, за ситуацію в Криму».

 

Коментуючи початкову відмову «УДАРу» підтримати відставку Тенюха політолог Олексій Гарань припускає, що «в УДАРу» буде така позиція - дещо дистанціюватися від діяльності уряду, власне така позиція була і на початку, тому що «УДАР» формально не увійшов до уряду».

 

 «Я не виключаю, - говорить Гарань, - що це дистанціювання пов’язано з можливим висуванням Віталія Кличка кандидатом у Президенти України, тобто, щоб отримати можливість для критики влади».

 

Як відомо, виконувач обов'язків міністра оборони адмірал Ігор Тенюх подав у відставку. Про це він заявив на засіданні Верховної Ради.

 

Голова Верховної Ради і в.о. Президента України Олександр Турчинов виніс на розгляд Ради відповідну постанову. За проголосували 197 депутатів, Постанова не була прийнята, оскільки за неї проголосували лише 197 народних депутатів. З фракції «УДАР» відставку Тенюха підтримало лише 5 депутатів. Лідер фракції Віталій Кличко проголосував «проти».

 

Під час повторного голосування за відставку в.о. міністра оборони Ігоря Тенюха Верховна Рада ухвалила відповідну постанову – 228 голосів «за», у тому числі фракція «УДАР» - 27 голосів «за» (у фракції 41 депутат).

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини