MENU

Джемілєв заявляє, що татар намагаються вигнати з Криму

1044 2

Народний депутат від фракції "Батьківщина", екс-глава кримськотатарського меджлісу Мустафа Джемілєв заявляє, що татарам у Криму погрожують виселенням. Про це Джемілєв заявив журналістам у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

Кримські татари звернулися по допомогу до Організації ісламського співробітництва, заявив Джемілєв

Більшість суддів Криму подали заяви для переведення на континентальну частину України

"Зараз розгулюють ті банди, які називають себе козаками, самообороною, це в основному кримінальний та напівкримінальний елемент, бомжі, яких одягнули в списане російське обмундирування, дали їм автомати Калашникова. Вони ведуть нахабні розмови, мовляв, знову будемо виселяти татар", - сказав Джемілєв.

На даний час з Криму виїхали близько 5 тис. кримських татар. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Мустафа Джемілєв.

Він сказав: "Втечі кримських татар немає. На сьогодні, за нашими оцінками, виїхали з Криму близько 5 тис. кримських татар".

Джемілєв підкреслив, що всі вони переважно виїхали в західні області України - Львівську, Тернопільську, Івано-Франківську, Хмельницьку.

При цьому Джемілєв додав, що в основному виїхали "жінки і діти, а чоловіки приїжджають, їх облаштовують і повертаються назад до Криму".

Нагадаємо, 18 березня президент Росії Володимир Путін підписав договір про приєднання Криму і Севастополя до Росії.

Кримські татари звернулися по допомогу до Організації ісламського співробітництва, заявив Джемілєв

Про це в кулуарах Верховної Ради журналістам заявив нардеп від фракції "Батьківщина", екс-глава кримськотатарського меджлісу Мустафа Джемілєв, передає "РБК-Україна".

"У нас є звернення до Організації ісламського співробітництва. Генеральний секретар організації запросив мене, але, на жаль, я не зміг поїхати ці дні, але я обов'язково поїду. Незважаючи на це, я сподіваюся отримати резолюцію цієї організації з оцінкою того, що сталося", - сказав він.

Джемілєв додав, що найближчим часом проведе низку міжнародних зустрічей, зокрема поїде на релігійну міжконфесійну зустріч у Брюсселі.

"Я завтра вилітаю в Брюссель, а потім на Раду безпеки ООН, потім до Лондона в Палату Лордів, а потім зустрінуся з генсеком Організації ісламського співробітництва", - повідомив нардеп.

Нагадаємо, Джемілєв заявляє, що татарам в Криму погрожують виселенням.

"Зараз розгулюють ті банди, які називають себе козаками, самообороною, це в основному кримінальний та напівкримінальний елемент, бомжі, яких одягнули в списане російське обмундирування, дали їм автомати Калашникова ... Вони ведуть нахабні розмови, мовляв, знову будемо виселяти татар" , - сказав Джемілєв.

Раніше директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс заявляв, що Федеральна служба безпеки РФ здійснює організовану видачу у Сімферополі стрілецької зброї, зокрема автоматів АК-74, усім бажаючим представникам так званої "самооборони Криму".

А перед глазами параллели с трагической датой- 18—20 мая 1944 года...

nazlo_vsemu


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини