MENU

Рекордні 68 % опитуваних у США розглядають Росію як недруга чи ворога

1032 5

Ефектність інформаційної війни Росії проти України просто вражає. З російського боку доходить до "таски" чи "приколу". Бійці невидимого фронту вже ні у чому собі не відмовляють. Навіть у відвертому глузуванні. Причому не лише з України, яка практично не обороняється. Бо хто цим буде займатися по-дорослому? Ми ж чесні і не брешемо. І не запускаємо "дезу". Ми притрримуємося стандартів чесної журналістики. В стані війни... Жарт:) А навіть з американців.

Написати цей блог мене спровокувала ось така "таска" ИТАР-ТАСС: "Против официального признания новых властей Украины выступают 68% россиян, 52% считают, что положение дел в соседнем государстве ухудшается. Об этом свидетельствуют данные опроса, проведенного Всероссийским центром изучения общественного мнения (ВЦИОМ)."

Все в стилі путінської кисельовщини. Нічого особливого – звичайна брехня, подумаєте ви. Ми до цього звикли.

А ось і ні. Уважний спостерігач не може не зауважити, що це певний сигнал, який виходить навіть за рамки "інформаційних ударів у відповідь". Це демонстрація зневаги. Це саме "таска" – асиметрична відповідь на дослідження американського інституту дослідження громадської думки – Інституту Ґеллапа. Нещодавно він подав РЕАЛЬНУ цифру СПРИЙНЯТТЯ АМЕРИКАНЦЯМИ РОСІЇ ЯК ВОРОГА. І це були ті самі 68%, які "по пріколу" намалював ВЦИОМ. мовляв – ми і так можемо – скільки хочемо, стільки намалюємо.

Але годі "пріколів". Ось переклад оригінального тексту GULLAP, де показана динаміка змін відношення і до Росії, і до України, і персонально до Путіна. Динаміка мала б нас потішити. Принаймні президент Обама міг би бути в українських справах більш відважним. Може й не знущатимуться з нього так відверто.

Отож:

"GULLAP (Інститут Ґеллапа – американський інститут дослідження громадської думки):

Рекордні 68 % реципієнтів у США

розглядають Росію як недруга чи ворога

Прихльність до Путіна впала нижче 10 %; Україна сприймається як друг

Вашингтон, округ Колумбія – Після бурхливої ​​зими, коли Росія опонувала Заходу з приводу ситуації в Криму, більш ніж дві третини американців почали розглядати Росію як недруга (44 %) або ворога (24 %) для США. Ця зміна настроїв відбулася в останні роки і сьогодні досягла рекордно високого рівня за весь період з 1999 року.

Сприйняття Американцями Росії як Друга чи Ворога

Будь-ласка скажіть чи Ви вважаєте Росію союзником Сполучених Штатів, вважаєте дружньою країною, але не союзник чи вважаєте ворогом? 

 

Опитування 22-23 березня було проведене після референдуму про від'єднання Криму від України, і президент Росії Володимир Путін заявив, що Крим приєднався до Російської Федерації. Починаючи з 1999 до середини минулого року, американці розглядали Росію більше в позитивному ракурсі, ніж в негативному. Навіть відносно нещодавно, e червні 2013 року, 52 % американців вважали, що Росія є союзником або другом для США.

Негативне ставлення американців є порівняно нещодавнім явищем, яке появилося у період зростання напруги у відносинах США – Росія після надання Путіним тимчасового притулку Едварду Сноудену, колишньому працівнику Агентства Національної Безпеки США, який оприлюднив громадськості інформацію про стеження АНБ США (NSA USA) за інформаційними системами багатьох країн світу. Путін також втрутився в Сирійський конфлікт щодо застосування хімічної зброї на весні минулого року, в кінцевому рахунку запропонував мирне вирішення, і "виніс догану" президенту США Бараку Обамі у своїй публікації в New York Times.

Взимку цього року, до Росії була прикута величезна увага і через Олімпіаду в Сочі, і в тому числі через її політику щодо сексуальних меншин, і до труднощів у підготовці до зимових ігор і побоювань з приводу можливих терористичних атак на світових змаганнях. Але ситуація в Криму зібрала найсвіжіші заголовки через те, що Путін поставив під сумнів суверенітет та територіальну цілісність незалежної країни."

Більше про відношення американців до України, Путіна і т.д. з графіками тут.

Тарас ВОЗНЯК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини