MENU

Імперія зла» Росія вже не зупиниться — необхідно вкоротити їй вік

1410 5

Чи заспокоїться Кремль, який швидко та зухвало, на очах у безсило ошелешеного світу, проковтнув Крим? Безумовно - ні! Кремль вже відчув запах крові, провів ту розвідку боєм, і без сумнівів готується до свого нового полювання, метою і жертвою якого найперше напевне - раніше чи пізніше - стане Схід, і можливо - Південь України. Реакція Заходу перевірена. України - теж. Нинішня вдавана пауза взята для геополітичних маневрів та здійснення тактики психологічного та фізичного виснаження України. І перегрупування та накопичення власних сил. Ця пауза не може бути довгою, щоб не охололо розігріте великодержавною істерією російське суспільство, і поки українське та західне - не оговтались.

 

Зупинитись Кремль вже не може, він тепер просто приречений йти в тій же логіці авантюри, яку він започаткував. Тут є практично повна аналогія з діями нацистської Німеччини - і за фактами, і за суттю. Ідея Великого Рейху - це те, на чому тримався гітлеризм, і те, що привабило німецький народ, який пішов за Гітлером. Зупинитись у загарбницькій експансії вже було неможливо, бо це було суттю режиму, його опорою та способом існування. Судети, австрійський аншлюс, Польща ... друга світова війна.

 

Такий же шлях в ХХІ столітті, сьогодні, актуалізує Кремль, - за старими історичними лекалами та з сучасною імпровізацією, - заручившись практично абсолютною підтримкою російського суспільства, посадженого на наркотичну голку ідеологеми Великої Росії, тієї старої ідеологеми в сучасному звучанні - "русского міру". Drittes Reich'у на зміну прийшов "Третій Рим", NSDAP - тепер ФСБ (КҐБ). Новітні Судети вже реалізовані, це - Крим. Світ зойкнув і сором'язливо у бік відвів очі. Українська влада лише безсило розвела руками ...

 

Ну а далі? Далі - по накатаній дорозі, по битому шляху історії ... І якщо уроки історії не вивчені, то і фінал відомий - і для всього світу, і для України, і для Кремля, і для Путіна. Невідома тільки кількість мільйонів жертв. 

 

Може здатись, що Росія на це не здатна - йти далі Криму, або Сходу та Півдня України. З огляду економічної слабкості і наявної військової сили Росії. Та так здавалось і раніше. Здавалось, що вона не піде далі Придністров'я, Абхазії, Південної Осетії ... Згадаймо, у Гітлера теж не зразу знайшлись союзники і друзі. І теж не було на початку так вже і багато сил для своїх дрангів. А потім був швидко створений новий світ - пояс держав інфікованого фашизму, а також окупованих, анексованих і залежних територій і держав, з їхніми ресурсами та військовими силами.

 

У світі і зараз багато ображених та тих, що плекають надії на свої реванші, мають манію величі та власні, егоїстичні геополітичні розрахунки. Достатньо було уважно послухати сесію Генеральної Асамблеї ООН, де розглядалось питання про засудження агресії Росії проти України, де оратори від країн, що голосували проти резолюції або утримались, аргументували свої мотиви голосування американським та західним імперіалізмом, Фолклендами, Косово, Сирією, Іраком, тощо ... І нагадаю, що хоча лише 11 країн - найбільш одіозних держав - проголосували проти, та все ж 58 - утримались, а 24 - не голосували зовсім. Ось тут і є прихований резерв кадрів для Кремля, і він над ним зараз, безумовно, наполегливо працює - всіма способами та методами.

 

Знаю напевне одне - відтепер Кремль, Росія вже не зупиниться, доки вона буде існувати як держава. Так було всі століття її існування, але саме зараз вона пішла ва-банк ( чому саме зараз - то окрема розмова). Вкоротити вік тій імперії зла - іншого виходу вже немає. І саме це є історичною відповідальністю - насамперед перед собою - і України, і Заходу і всього світу. Всіма доступними способами, рішуче і неухильно. Щоб уникнути катастрофічних жертв. Щоб вижити. Щоб жити.

 

Р.S. Принаймні такий загрозливий сценарій видається дуже вірогідним і реальним, з огляду на факти та аналіз історії.

 

Віктор СКОРИК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини