MENU

«Кавказький сценарій» в Україні провалився - Турчинов

754 3

План Росії реалізувати в Україні «кавказький сценарій» провалився. Про це заявив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов у середу у передачі «Шустер LIVE». Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

Турчинов зазначив, що нині ситуація залишається напруженою, Збройні Сили Російської Федерації, які підтягнуті до південного, північного і східного кордонів України, залишаються на своїх позиціях. «Ситуація стабільна, але реальна загроза є», - сказав він.

Відповідаючи на запитання, Турчинов повідомив про розвиток подій у Криму протягом останніх місяців, зазначивши, що план Росії реалізувати в Україні «кавказький сценарій» провалився.

Цей план, сказав він, полягав у тому, щоб спровокувати українських військових, внаслідок чого загинули б мирні жителі. Проводити силову операцію у густонаселеному Криму, наголосив Турчинов, було б надзвичайно небезпечно для цивільного населення, оскільки вона могла би призвести до колосальних людських жертв. Тому українські військові, сказав Голова Верховної Ради, отримали наказ тримати оборону у частинах та на кораблях.

Турчинов також повідомив, що військова агресія Російської Федерації планувалася по декількох напрямках, у тому числі, по відношенню до Києва. «Ми тоді змогли утриматися, і нам був потрібен час, щоб підготуватися до оборони», - сказав він.

У цьому контексті Турчинов висловив вдячність українським військовим у Криму, завдяки діям яких в Україні відбулася часткова мобілізація, були «підтягнуті резерви і ресурси», вибудувана система оборони вздовж кордонів. «Сьогодні українська армія готова дати відсіч агресорам, - заявив Голова Верховної Ради. - Ми вже розуміємо, як діяти в умовах надзвичайних ситуацій».

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини