MENU

Шустеризація мізків - це загроза національній безпеці

8456 4

Друзі, нам потрібна МЕДІА реформа і якісні громадські медіа. Як платники податків маємо вимагати від державного каналу Першого Національного якісних шоу, де перемагає дискусія ідей, конкретики, плану дій, а не суцільні звинувачення та популізм. Як експерту вчора було важко висидіти 3 год, щоб донести напрацювання команди Реанімаційний пакет реформ в антикорупційній сфері. На якомусь етапі ми з Єгор Соболєв уже хотіли встати і піти із студії. Шустеризація мізків - це загроза національній безпеці. 

На жаль, не дали слово, щоб озвучити механізми боротьби із політичною корупцією (вищі посадові особи) серед яких внесення змін у виборче законодавство та створення Національного Антикорупційного бюро із розслідувань. Чому це важливо зараз? Уряди країн-ЄС, США та Канади говорять про безпрецедентні суми грошової допомоги новому урядові України. Європейські платники податків мають бути переконані, що віддають свої гроші на реформи в Україні, а не в кишені політиками або їхнім олігархам. Кредити МВФ видаються під умови, які будуть украй негативно сприйняті більшістю незахищених верств населення. До цього часу в Україні не існувало системи контролю над витрачаннями міжнародної фінансової допомоги. Cаме Національне Антикорупційне Бюро розслідувань вирішує цю проблему. НБАР і повернення заморожених активів українських чиновників, що перебувають під санкціями ЄС та США

НБАР може стати тим єдиним органом, що буде здатен повернути українському народові не тільки гроші Лазаренко – 250 мілйонів, що вже арештовані у США, але й статки інших чиновників та олігархів – Клюєвих, Азарових, Януковичів, Фірташів та Ахметових. На це вистачить політичної волі лише у незалежного директора Бюро.

Вперше в новітній історії України Європейський Союз, Сполучені Штати Америки, Канада, Швейцарія та Ліхтенштейн запровадили персональні санкції до корумпованих політиків та пов’язаних з ними осіб, причетних до розкрадання державних коштих, утисків прав і свобод громадян, придушення мирного протесту ЄвроМайдану в Україні. Це стало відправною точкою для замороження закордонних активів колишніх українських високопосадовців та дало поштовх системним міжнародним розслідуванням відмивання грошей. 

Україна обов’язково має повернути украдені у її народу статки. Рішення цієї проблеми є величезним викликом для українського уряду та контролюючих органів, і роль Бюро буде ключовим для успішного завершення цього довготривалого процесу. І ще принесла із собою книгу Сергій Лещенко розслідування по Лазаренку в ефір.

Hanna Hopko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини