MENU

ЦИК незаконно не допустила Тимошенко и Луценко к участию в выборах — Турчинов

706 3

ЦВК, більшість в якому представляє  Партію регіонів чітко виконали головне замовлення виборчого сценарію Адміністрації президента, не допустивши Тимошенко та Луценка до участі у виборах.

Учасників цього «одобрямсу» ні на мить не здивувало те, що подібне рішення протирічить Конституції України! Яка тут Конституція, коли тобі спустили чітку вказівку зверху… «Партия сказала: надо, комсомол ответил:  есть!». Ми це вже проходили. Тому «комсомол», даруйте, більшість членів ЦВК козирнули: «Єсть!» і з «чистою» совістю послали логіку, закон, право та здоровий глузд  разом із позовом опозиції.

Вони посилались на норму закону, де говориться, що громадяни які мають судимість не можуть бути зареєстровані кандидатами в народні депутати. Хоча в тому ж законі нічого не сказано про те, що вони не мають права приймати участь у виборчому процесі.

Минуло декілька тижнів і прийшов час затверджувати виборчі бюлетені та плакати. Це питання при ухваленні закону Партія регіонів випустила з поля зору. Тому в законі «Про вибори народних депутатів України» залишилась норма, відповідно до якої в бюлетень вноситься перша п'ятірка кандидатів, висунутих з'їздом партії.

Рішення з'їзду ніхто не може змінити! Крім самого з‘їзду або висуванців, які можуть відкликати свої заяви про згоду балотуватись. Тобто тепер до виборчих бюлетенів просто зобов‘язані внести прізвища і Тимошенко і Луценка (згідно з Конституцією і законом). Їх висував з‘їзд, який не скасовував свого рішення.

Але наказ Адміністрації президента є вищим ніж Конституція і Закон. І вперше в рішенні ЦВК як, зрештою, і в рішенні суду, який розглядав скаргу Об‘єднаної опозиції «Батьківщина» не фігурує посилання на закон. Тому що в природі просто не існує статті, на яку вони б могли послатись: ані в законі про вибори, ані в Конституції! Навіть мріючи догодити  переляканими керманичами країни, члени ЦВК не змогли знайти жодної статті нормативних актів, яку можна було б хоч якось притягнути за вуха до рішень!

Це рішення ЦВК та суду є зайвим підтвердженням того, що українська влада повністю підмінила Конституцію та Закон своїми «поняттями» та параноїдальними страхами.

«Жити за «поняттями» чи за законом?» - на це питання через півтора місяці повинен дати відповідь кожен українець…
 

 

Олександр ТУРЧИНОВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини