MENU

Захоплення СБУ в Луганську. ФОТО

1737 7

У Луганську сепаратисти штурмом взяли СБУ, вибивши двері та вікна. Про це повідомляє "Восточный вариант". 

"Мітингувальники пробралися на другий поверх і почали трощити вікна величезними цеглинами. Кілька "активістів" забралися на карниз будівлі. Біля входу в будівлю валить дим: пішли в хід димові шашки. Також на місце прибув реанімобіль", - йдеться у повідомленні. Перед цим мітингуючі закидали будівлю СБУ яйцями та пластиковими пляшками з недопитим пивом. Натовп скандував "Ганьба", "Свободу активистам", "Росія".

Перед тим близько тисячі людей пікетують будівлю управління Служби безпеки України в Луганській області з вимогою звільнити підозрюваного в спробі скинення конституційного ладу лідера "Луганської гвардії" Олександра Харитонова, повідомляють "Українські новини".

Присутні біля будівлі УСБУ, яке охороняє кордон міліції із щитами й у касках, кричать "Ганьба СБУ!", "Свободу активістам!", і кидають яйця й пластикові пляшки.

Також протестувальники блокують рух громадського транспорту на вулиці Радянській. Раніше Луганську відбувся автопробіг на підтримку референдуму про федералізацію України, пише CXID.info.

Близько 30 автомобілістів з прапорами Росії і України стартували від Ярмаркової площі і проїхали вулицями обласного центру.

Ініціатори заходу - громадські організації "Луганська гвардія", "Народно -визвольний рух", "Русское единство".

У Луганську сепаратисти влаштували автопробіг

"Символ нашого пробігу - референдум. Ми виступаємо за проведення референдуму про федералізацію України", - розповіла активістка Олена Чертова.

Біля пам'ятника Шевченку тисяча-дві сепаратистів проводять свій мітинг.

Мітинг організувала громадська організація "Луганська гвардія".

Учасники акції тримають прапори Росії та георгіївські стрічки.

Присутні виступають за відставку нової центральної влади, надання російській мові статусу другої державної, а також звільнення ув'язненого лідера "Луганської гвардії" Олександра Харитонова.

Сепаратисти запропонували нову тактику - відкликати депутатів місцевих рад і цим самим паралізувати роботу місцевої влади, пише Укрінформ.

На мітингу також оголосили про створення ще одного "народного" органу - "Народного координаційної ради", головне завдання якої - "опір беззаконню та безладу, що панує в країні".

Як відомо, 14 березня співробітники Служби безпеки України затримали лідера організації "Луганська гвардія" Олександра Харитонова, який сам проголосив себе "народним губерантором" Луганської області, за підозрою у спробі повалення конституційного ладу.

INTV


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини