MENU

Україна може забезпечити себе газом власного видобутку - експерт

1459 4

Україна взмозі самостійно вирішити проблему повного забезпечення газом власного видобутку. Про це заявив правління ВГО «Спілка буровиків України» Анатолій Вдовиченко. 

Про це він сказав під час Міжнародної науково-практичній конференції «Сучасні технології відновлення бездіючого фонду нафтогазових свердловин та покладів», що проходила в Бориславі на Львівщині, пише ZIK.

З його словами, рівень розвитку науки, техніки, технології та організації виробничої діяльності дозволяє вирішити питання не тільки енергетичної незалежності, а й збереження соборності держави.

«Нашими фахівцями було доведено, що Україна взмозі самостійно вирішити проблему повного забезпечення газом власного видобутку. Розповсюдження дезінформації про вичерпність енергетичного потенціалу та неспроможність України самостійно вирішити цю проблему є інформаційною маніпуляцією сил, зацікавлених в імпорті енергетичних ресурсів», – сказав Анатолій Вдовиченко

Вирішення цієї проблеми лежить в політичній площині. «Ми інвестуємо в чужу економіку, тим самим підриваючи свою власну. І саме проведення Форуму нафтовиків, який уже втретє відбудеться у Бориславі та проведення таких конференцій сприяє відродженню геологорозвідувальних та нафтогазовидобувних підприємств країни. Адже за рахунок цього оживилась би в цілому вся галузева економіка.

Для нас це є дуже важливим фактором. Борислав є колискою нафтовидобутку і залишається містом нафтовиків. Тому відродження цієї галузі вирішить не тільки економічні питання нашого містечка,а й соціальні», – наголосив міський голова Володимир Фірман.

Учасники конференції обговорили питання взаємодії органів місцевого самоврядування та державних органів влади у вирішенні проблем при розвідці та розробці родовищ, а також сприяння органів місцевого самоврядування у вирішенні проблем надрокористування.

У рамках конференції було підписано протокол намірів про співпрацю між Бориславською міською радою та Спілкою буровиків України.

Спілка буровиків України


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини