MENU

Чому побіг Янукович, маючи всю владу?

5291 4

Моя версія: Майдан спровокували першим побиттям 30.11 і демонстративною, нахабною відмовою від ЄС.

і коли протест затухав - його штучно провокували, аж до силових дій. 

Адже конфлікт ДО т.зв. законів 16.01 можна було сто разів погасити, просто домовившись з більш ніж договороздатною опозицією. І ніколи до того в Україні не було таких брутальних, насильницьких дій: ні зі сторони протестантів, ні зі сторони влади.

Але влада робила все, щоб багаття народного невдоволення живити і підсилювати. 

що планувалось і чому побіг Янукович, маючи всі важелі влади і немалий вплив:

1) Янукович здавна агент Путіна і по суті його маріонетка. Виконував те, що сказали.

2) Майдан мали зачистити 18-20 лютого (вірніше, зачистити 18.02) використавши прихід під ВР. Треба сказати, що бій почали беркути, кинувши гранату в натовп, в Маріїнському.

Це абсолютно точна інформація.

Думаю, задумка була наступна: багато трупів, багато страху, розігнаний підло і криваво Майдан, але при цьому мала залишитись якась частина майданівців живою, яка б пішла у підпілля - мстити і воювати.

Таким чином, в Україні б виникли б бойові дії, певно, що підриви, стрілянина і т.д. Враховуючи, як накручували тітушню і беркутню (вони не тільки за гроші стояли - в них були переконання, що проти них фашисти і бєндєровцьі (вважай, те саме, що і хтонічні фашисти)) - роздмухали б конфлікт проти влади до громадянської війни.

Думаю, що провокаційні підриви абощо, організовані спецслужбами РФ під виглядом, наприклад, Правого Сектора були заплановані і здійснилися б.

Україна була б в вогні.

І тут на авансцені з"являється Росія, яка звертається до світової спільноти з пропозицією, як братній українцям народ і держава, ввести війська РФ на територію України, що загибається від самовбивчої війни аля-Югославія (Молдавія/Придністров"я, Грузія/Південна Осетія і т.д.). А може вводить їх по факту, знов-таки об"являючи, що чисто для захисту населення від терористів і т.д. 

ПАРЕ, ЄС, США і т.д. приймають цей варіант з полегшенням і він дозволяє закрити очі на порушення міжнародного права, Будапештського меморандуму тощо.

Янукович знав про цей сценарій. Якби був хоробрішим - пішов би сидіти в бункер, про який казав Марчук.

Але було допущено пару проколів - спочатку Захарченко відрікся від того, що він, як міністр МВС, давав наказ "беркутні" стріляти і вони відчули, що саме їх можуть зробити крайніми.

Майдан не вдалось зачистити 18-го. Майдан не вдалось взагалі зачистити.

Нерви і, мабуть, щось на кшалт психологічного зриву від того, що беззбройних людей стріляють як качок в тирі, а вони все біжать і біжать на Інститутську (згадайте психологічні атаки в часи громадянської війни, коли не стріляючи марширували полки на кулемети) сталось у спецвійськ і вони відступили.

( Collapse )

А Янукович слабак - тому і у нього нерви не витримали, можливо, до цього додались підозри, що він або хтось із синів буде в небезпеці навіть від своїх, сидячи в бункері чи стане ще однією жертвою (наприклад, отруїть його хтось, а пальцем вкажуть на хм, ПС) - і він втік. 

Тобто, два фактори поламали стратегічну задумку Путіна по захопленню України:

стійкість і мужність Майдану;

Янукович зіграв в свою гру, забезпечивши собі і своїм близьким безпеку і гроші;

(Не виключено, що ГРУ і ФСБ планувались якісь подальші провокації після замирення 21.02.04 - тому і Лукін, представник від РФ, не підписав план мирного урегулювання. Але щось не зрослось. Що - буде зрозуміло згодом, колись випливе).

(винесла свій коментарій). 

І Путін почав реалізовувати запасний варіант, який був зовсім чорновим. Рішення захопити Крим було продиктовано імпульсивністю Путіна і помстою. Можливо, про всі ці Будапештські меморандуми просто забули чи сподівались, що на них заб"ють в ЄС і США. Можливо, що підстави так думати у них були - якісь російські лобісти з ЄС і США їм таке пообіцяли чи Росія сподівалась, що так станеться, бо вона підкупила (непрямо) певні бізнес-кола в тій же Німеччині, що повинні були лобіювати точку зору Росії на Меркель, наприклад. 

Але не так сталось, як гадалось. 

Ситуацію міжетнічного чи то, пак, світоглядного конфлікту в Україні Росія і досі намагається реалізувати. Скоріш за все її агентура аля-Колєсніченко, Царьов, Симоненко і інші грантоїди звітувала про більшу готовність населення України до зустрічі з квітами російських військ і т.д. Ну, а раз не вийшло - прийшлось підсилювати "туристами Путіна" і поступово накаляти ситуацію. Відсутність російських каналів заважає це робити, але невнятна політика нової влади майже компенсує рашн-гебельс-пропаганду.

апдейт: війна Росії не потрібна, поскільки в Україні дохєра атомних електостанцій і т.п. об'єктів, попадання "високоточної" бомби в будь-який з них - загрожує перетворити пів-Європи на зону екологічного лиха.

З тих самих причин війна не потрібна Європі. і США. Тому будуть радити Україні ні за що не воювати - з цих причин і Крим здали, прислухаючись до європейських радників.

Росії потрібний виключно міжетнічний конфлікт, референдуми і прочєє, що дасть змогу без пострілу, виключно за допомогою агентури прибрати до рук Україну.

gloria-ma


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини