MENU

Повідомлення про 780 загиблих в нинішніх умовах є провокацією - МОЗ

383 2

Повідомлення в ЗМІ про 780 загиблих під час протистояння на Майдані Незалежності в Києві не відповідають дійсності та мають відверто провокаційний характер. Таку заяву зробила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

 

У деяких ЗМІ була поширена інформація, що начебто «в організації волонтерів-медиків Майдану вважають, що влада навмисно приховує справжню кількість загиблих під час протистояння на Майдані Незалежності в Києві, а також у пов’язаних із ним подіях».

 

За словами волонтера-медика Анастасії Поліщук, «кількість загиблих сягає 780 людей. Понад половина загиблих пройшла через руки волонтерів-медиків, і в озвучених цифрах вони не сумніваються».

 

В зв’язку з цим Міністерство охорони здоров’я України повідомляє:

 

За офіційною статистикою МОЗ України, станом на 11 квітня 2014 року з 30 листопада 2013 року, загинуло та померло 105 осіб (із них – 94 особи під час сутичок по вулиці Інститутській), нині на лікуванні в закладах охорони здоров’я знаходиться 102 особи.

 

Міністерство охорони здоров’я України, в особі Міністра – Олега Мусія, в минулому керівника медичної служби Майдану, через руки якого фактично пройшли майже всі загиблі під час сутичок в центрі Києва, підтверджує офіційну статистику та заявляє, що подібні повідомлення в ЗМІ не відповідають дійсності та мають відверто провокаційний характер.

 

На переконання Олега Мусія, в умовах інформаційної війни із Російською Федерацією, подібні повідомлення можна розцінювати як такі, що замовлені спецслужбами і дезорієнтують світову спільноту про реальний стан нової політичної та економічної системи України, зокрема, про національну систему охорони здоров’я. Тому Міністр охорони здоров’я України закликає українські медіа утримуватися від оприлюднення ворожо налаштованих повідомлень, що загрожують національній безпеці України.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини