MENU

Вимагаю заборонити поставки товарів військового призначення до Росії

701 1

Зареєстрував у Верховній Раді низку законопроектів, спрямованих на захист незалежності і територіальної цілісності України.

Один із законопроектів – «Про ембарго на експорт товарів та послуг військового призначення та подвійного використання до країн, з боку яких існує загроза нападу на Україну або здійснена збройна агресія проти України».

Був обурений, дізнавшись, що попри військову агресію з боку Росії, в Україні до цього часу відсутня заборона недержавним виробникам продавати свою продукцію військового призначення до цієї країни або країн, з яких ця продукція може поступати до Росії.

До числа таких підприємств ЗМІ відносять Запорізьке об’єднання «Мотор Січ», що і до цього часу поставляє Збройним Силам Російської Федерації двигуни для штурмової авіації, харківський «Хартрон» (програмне і технічне забезпечення систем керування в галузі авіації і космосу та ін.), Київський завод «Арсенал» - голівки самонаведення «Маяк» до керованих ракет класу «повітря-повітря» Р-73, якими оснащуються як бойові літаки ВПС Російської Федерації МіГ-29, МіГ-31, Су-24, Су-27, що вже давно використовуються ними, новітні МіГ-35, Су-35С, а також перспективні, що лише розробляються, типу «Сухий ПАК ФА».

У своєму законопроекті пропоную застосовувати повне ембарго на експорт продукції військового призначення до країн, від яких існує загроза агресії чи вже здійснюється агресія по відношенню до України. Порушників каратимемо підвищеними штрафами (з 150 до 400% вартості товарів, які були об'єктом відповідної міжнародної передачі), а також позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Також я є співавтором проекту заяви ВР «Про ініціативу міжнародних переговорів щодо деескалації ситуації навколо України». Основна мета цього документу – «недопущення під час підготовки та проведення переговорів будь-яких спроб зовнішнього диктату з питань, що належать до внутрішньої компетенції України»

Впевнений, що лише прийняття рішучих заходів дасть можливість зберегти Україну.

Олег ЛЯШКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини