MENU

Підписано закон, який дозволяє значно більше дізнатися інформації про чиновників

575 0

Виконуючий обов’язки Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав “Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про інформацію" (у новій редакції) та Закону України "Про доступ до публічної інформації". Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

Нагадаємо, 27 березня Верховна Радапроголосувала у другому читанні та у цілому за законопроект №0947 про доступ до публічної інформації.

 

За ухвалення проекту №0947 неодноразово висловлювалися українські громадські організації, журналісти та провідні міжнародні організації у сфері протидії корупції та свободи слова (Access Info Europe, ARTICLE 19, Transparency International та Centre for Law and Democracy). Прийняття законопроекту штучно затягувалося вже протягом двох років.

 

Проект закону №0947 передбачає зміни до чотирьох кодексів та 53 законів України, що значно розширює для громадян доступ до публічної інформації про державні і місцеві бюджети, зарплати/премії/пільги держслужбовців, генеральні плани міст.

 

Також у законопроекті пропонується запровадити штрафи за "необґрунтоване віднесення інформації до інформації з обмеженим доступом, ненадання відповіді на запит на інформацію, ненадання інформації, неправомірну відмову в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання недостовірної інформації".

 

26 березня Верховна Рада не змогла прийняти у другому читанні законопроект №0947 про спрощення доступу до публічної інформації.

 

Вранці 27 березня громадські активісти, експерти та журналісти пікетували Верховну Раду України з вимогою ухвалити проект закону №0947 щодо доступу до публічної інформації.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини