MENU

Юрій Луценко: Налагоджувати діалог власними вчинками

472 0

Майдан хоче нової України без мафії, корупції і всевладдя чиновників. І саме мафія, корупція і чиновники, які все ще перебувають на своїх посадах, фактично організовують заколот проти планів оновлення країни, бо їм у ній немає місця. Про це лідер Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Юрій Луценко сказав у прямому ефірі програми «Майдан». Точка відліку» на телеканалі «Україна».

«Майдан і для Донбасу виграв перспективу побудови саме такої країни. Проте сьогоднішній протест задавлених жебрацтвом людей на Сході Янукович з Ростова через своїх людей хоче перенаправтити на Київ», - пояснив політик.

Він вкотре наголосив, що до диверсантів та людей зі зброєю держава мусить застосовувати силу, а з обдуреними людьми вести діалог.

«Я готовий їхати в Донецьк, Луганськ, будь-яке інше місто і бути заручником у приміщенні, яке звільнять озброєні люди. Так само представники Партії регіонів також мали би стати заручниками для гарантії звільнення інших приміщень. Ми маємо налагодити і гарантувати діалог і власними вчинками», - запропонував Луценко.

На його переконання, спілкуватися треба не із співучасниками кривавих подій, а з господарською елітою областей, з їхнім громадським активом, і вести мову про нову країну.

«Вважаю прийнятним ухвалити рішення, відповідно до якого в один день домовитися звільнити всі захоплені приміщення в Україні. Йдеться і про СБУ в Луганську, і про обладміністрацію в Донецьку і про Київську міськадміністрацію в столиці. Звідти одночасно мають вийти люди і скласти зброю. Коли влада буде сильною і справедливою, все відбудеться правильно», - запевнив Луценко.

За його словами, кожен, хто після визначеної дати утримуватиме державні приміщення, буде вважатися терористом і держава матиме право і обов’язок очистити такі приміщення. Тоді як Майдан як форма протесту має право залишатися в усіх містах.

«Майдан як форма протесту має право після повідомлення і без дозволу збиратися для вирішення нагальних питань. Треба вести діалог. І на площах, і в кабінетах», - резюмував Юрій Луценко.

Третя Українська Республіка


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини