MENU

Не знати за чиї гроші і за чиєю намовою бігають на Сході люди зі зброєю - Гузар

1885 3

Для того, щоб Україна була собою - вона має бути об'єднана. Про це в ефірі Громадського ТБ заявив Блажейніший Любомир (Гузар).

 

«Щоб бути собою — ми повинні бути об'єднані. Одна Україна. Один нарід. Знаєте, це Боже випробування для нас, яке нас може нарешті навчити розуму," - додав священник.

 

Говорячи про ті події, які зараз відбуваються на Сході країни, зокрема захоплення адмінбудівель, Любомир Гузар переконаний, що влада повинна подбати, щоб такі речі не діялися.

 

«Люди, які бігають зі зброєю і шукають клопотів, ну, не знати чому вони бігають. За чиї гроші, чи за чиєю намовою, на чию користь? Чи вони направду потребують цього? Мені здається, що воно так дуже штучно виглядає. Це не є природньо. Ми це вже бачили на прикладі Криму», - сказав він.

 

«То не є занадто велика група людей. І діє вона не з глибокого переконання. Щоб вони так собі гуляли безкарно? Мені якось дивно. Я говорю не як військова людина. Можливо на це якась причина мусить бути. Можливо тому, що не хочуть кровопролиття?» - припустив БлажейнішийЛюбомир.

 

«Не можна так говорити, що Донбас хоче йти до Росії. 23 роки тому мали прекрасну нагоду на референдумі. Тоді люди мали заявити, де хочуть бути. Дуже високий відсоток народу, включаючи Донбас, включаючи Крим заявили, що вони хочуть бути в Україні. Що тепер таке раптом сталося, що вони хочуть кудись інакше? Виникає інше питання: скільки хоче того народу в Росію? Чи весь Донбас? Мені здається, що є дуже багато говорення пустого».

 

На запитання про те, що християни України мають робити проти агресії Росії відповів наступне:

 

«У тому випадку, коли нападають і на мене і на когось іншого, то я маю право, і навіть обов'язок, боронитися. Боронити інших, а не лише себе. Тому ми як християни маємо повне право, коли на нас хтось нападає. Це не є нехристиянским вчинком. Хіба ми маємо будь-кому, хто свисне по дорозі — віддавати йому. Є на світі така річ, як правда, справедливість. Ми маємо таке саме право існувати, як має право існувати Росія. Чим ми гірші від них? Як будь-яка інша держава в світі. І ми маємо право боронити свої права, своє право бути самостійною, незалежною державою».

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини