MENU

«Мирні» громадяни у Слов'янську застосували зенітно-ракетний комплекс

4475 11

У ніч на 2 травня в рамках антитерористичної операції було розпочато широкомасштабну операцію по блокуванню м. Слов’янськ. Зокрема, було здійснено одночасний штурм основних незаконних блокпостів озброєних бойовиків. Про це інформує Антитерористичний центр при Службі безпеки України. 

 

Силами АТО взято під контроль дев’ять блокпостів на околицях міста Слов’янськ. Поранений боєць внутрішніх військ. На даний час місто Слов’янськ заблоковане силами АТО.

 

В районі комбікормового заводу м. Слов’янськ здійснено вимушену посадку вертольоту ЗС України Мі24, який ішов парою. Інший вертоліт збито. Один пілот загинув, один захоплений у полон. Бойовиками також було обстріляно вертоліт МНС, який прибув на місце з бригадою медиків для надання допомоги та евакуації. Поранений один з медиків.

 

Захоплений у полон пілот гелікоптера

 

Службою безпеки встановлено, що за вказівкою лідера озброєних сепаратистів вживаються заходи щодо збору цивільного населення для використання в якості «живого щита» як у межах міста, так і на блокпостах.

 

Військовий гелікоптер ЗС України в ході проведення антитерористичної операції під Слов’янськом був збитий декількома пусками ПЗРК (переносний зенітно-ракетний комплекс). Зазначене свідчить, що на території проведення АТО діють підготовлені, висококваліфіковані іноземні військові фахівці, а не місцеві мирні громадяни, які за свідченням російського керівництва мають зброю, придбану в мисливських магазинах. 

Крім того, ураження гелікоптера, який знаходився на аеродромі у м. Краматорську, має ідентичні ознаки, оскільки його знищення за оцінками фахівців було здійснено з відстані понад  ракетою з противотанкового ракетного комплексу.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини