MENU

Як російська пропаганда працює у Facebook

4510 18

Українська влада ігнорує інтернет, як одне з найважливіших полів ведення війни. На жаль, Росія, яка вже третій місяць веде відкриту війну проти України, працює на цьому полі професійно. Вкладає чималі ресурси для ведення пропаганди в соцмережах.

Найсвіжіший приклад – поширення сьогодні псевдосвідчень нібито лікаря з Одеси Ігоря Розовського, який розповів, як він намагався надавати допомогу постраждалим в одеському будинку профспілок, але бойовики не дали йому підійти до пораненого і не до дозволили врятувати його від смерті, а потім пояснили, що з Ігорем та іншими євреями Одеси незабаром буде те саме. "В моєму місті відбулось те, чого не могло відбутись навіть під час фашистської окупації" – резюмує псевдолікар.

Його пост всього за 15 годин зібрав понад 2000 поширень, і ця цифра продовжує рости прямо на очах:

Правда, коли подивитись уважніше, то видно, що свій екаунт т.зв. Ігор Розовський завів всього 16 годин тому. На фото зображений ніякий не одеський єврей Ігор Розовський, а Семенов Руслан Хаджи-Муратович – зубний лікар, який працює зараз Усть-Джегутинській стоматологічній клініці – це Карачаєво-Черкесія, Росія.

Цікаво і те, як російські пропагандистські служби поширюють цю інформацію. Спершу вона поширювалась через великі мережі ботів та кілька популярних спільнот. А коли кількість поширень стала достатньо великою – почали поширювати переклад цього поста різними мовами по міжнародних спільнотах та іноземних новинарних сайтах. Переклади всі ідентичні. Багато німецьких, англійських, є навіть болгарською мовою. Намагаються активно поширювати цю інформацію через єврейські спільноти.

Ви можете поскаржитись на екаунт цього так званого лікаря. Ось його профіль.

Максим САВАНЕВСЬКИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини