MENU

Активи єнакіївського угрупування – під прапором британської королеви

5560 1

 Уже три місяці в парламенті не з'являється один з найближчих соратників Януковича депутат Юрій Іванющенко, відомий як авторитет "Юра Єнакіївський".

Тетяна Чорновіл описала причетність Іванющенка до катувань в Києві. Крім того, є інформація про підтримку ним сепаратистів в Донецькій області – через свого "смотрящего" Армена Саркісяна.

За часів Януковича Іванющенко був одним з гаманців родини, який збирав з ринку долі для "межигірського м'ясника". Він разом зі своїм vip-"смотрящим" Іваном Аврамовим були в переліку головних бенефіціарами старої влади.

Після втечі Януковича Іванющенко та Аврамов зникли, але протягом останніх тижнів повернулися назад. Обох діячів уже бачили в Україні.

Іванющенко включений до "чорного списку" Швейцарії. Крім того, він давно нев'їзний до США через обман уряду Америки. А два тижні тому 28 держав Євросоюзу розширили перелік осіб, проти яких вводяться нові санкції, включивши туди й Іванющенка.

Будучи вигнанцями в цивілізованому світі, єнакіївське угрупування продовжує користуватися перевагами європейської юрисдикції.

Зокрема, до мене потрапили документи на приватний реактивний літак, який обслуговує Аврамова з Іванющенком.

Літак перебуває у британській юрисдикції, тоді як Сполучене Королівство, будучи членом Євросоюзу, мало заморозити всі активи Іванющенка.

Отже, реактивний "Фалькон-900" з позивним номером M-DADI вартістю 30 мільйонів доларів зареєстрований на британському острові Мен.

А власником літака є компанія Industry East Europe Investments з лондонською пропискою. Її фіктивним директором є Даміан Кальдербанк, який виконує аналогічну роль в 700 офшорних компаніях по всьому світу.

Компанія Industry East Europe Investments також була до 2010 року засновником Закритого недиверсифікованого венчурного корпоративного інвестиційного фонду "Нові технології", наглядову раду якого очолює права рука "Юри Єнакіївського" Іван Аврамов.

Хоча в британському реєстрі офіційною адресою Industry East Europe Investments є Лондон, на сайті самої компанії вказано, що їх штаб-квартира розташована в... Єнакієвому на вулиці Марата, 1.

За цією ж адресою вулиця Марата, 1 розташований "Єнакіївський коксохімпром" – підприємство, яке належить родині Іванющенка та Аврамова. Саме тут Іванющенко починав свій трудовий шлях, працював з 1981 по 1996 рік, дослужившись до заступника директора з економіки, а згодом забрав підприємство через процедуру ліквідації та переведення активів на нову юридичну особу.

Таким чином, нами ідентифіковано один з активів колишнього спільника Януковича, який перебуває на території Євросоюзу, де проти нього введено санкції.

Закликаю друзів Майдану з Британії інформувати уряд Її Величності про те, що Іванющенко володіє компанією Industry East Europe Investments та зареєстрованим на неї приватним літаком – з метою заморозки та подальшої конфіскації активів.

Сергій ЛЕЩЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини