MENU

Вокзал зачинено. Я просто не маю змоги поїхати з міста - студентка зі Слов'янська

1486 2

Мої студенти (це Інститут Журналістики Київського університету) зараз по домах, у батьків. В Миколаївській області і в Луганській, в Дніпропетровську і в Слов'янську...

І от що написала мені моя студентка зі Слов'янська (ім'я не називаю), вона прямо там зараз і дозволила мені тут опубікувати свій лист, щоб загал, а особливо "бійці диванної сотні" трохи розуміли, що за настрої там зараз.. п.с. А Євробачення я не дивлюсь, мої студенти-однолітки нашої конкурсантки. І їм , і мені, не до цього зараз. 

"...Добрий вечір, Маріє Вікторівно! 

Я приїхала до Слов'янська ще на Великдень, а виїхати не можу по сьогодні. Справа у тому, що 21 числа у місті ввели комендантську годину. Мій квиток назад був 21.04 на 3 годину ранкуі, я прийшла на вокзал аби його поміняти (через ком.год.) - мені відмовили, сказавши начебто зараз я зможу лише здати квиток, а придбати треба наступного дня.

Прийшовши 22-знову отримала відмову, просто сказали, що квитків нема, а потім взагалі перекрили в'їзди до міста та виїзди з нього. 

Ресторани, розважальні комплекси, магазини працюють до 22 години, дуже багато військових людей, бмд. 

Усередині міста - безліч блок-постів, які перевіряють машини після 00:00, блок-пости на в'їзд у місто перевіряють вантажівки чи тоновані авто. 

Люди тут зовсім не ненавлядять Захід чи Київ, я дивуюсь тому, що показують по телебаченню.

Справа у тому, що я тут багато спілкуюсь з місцевими жителями, намагаюсь робити фото та відео, брати інтерв'ю. Так от люди кажуть, що вони ніколи не мали неприязні до Заходу, але зараз вони надто ображені поведнкою влади, щоб мовчати...Більш того, люди обурюються податками, які зросли до небес! Вони просто не в змозі платити їх зараз, тому що роботи просто нема. 

Я напишу багато, вибачте, що заберу Ваш час. 

Після того, як укр. армія пішла штурмувати місто - люди змінилися, стали сприймати все більш ворожо. Кожному здається, що їх йдуть просто вбивати, а не захищати. 

У наших супермаркетах зараз дуже мало продуктів, тому що машини у місто просто не пускають. Люди панічно скуповують крупи, консерви та хліб. До речі, наш хлібзавод припинив роботу. 

Нещодавно бля с.Семенівки був бй, як Ви знате. Загинуло близько 10 людей з боку міста, поранено - близько 70. У Слов’янську, на Хіміку (це один з районів) снайпер вбив дівчину, яка стояла на балконі, вона впала просто з нього. Померла. Підірвали заправку у місті на бзс. 

Зараз майже всі установи, магазини, комплекси, ДК та ін.- не працюють до 12 травня, або зачиняються о 5-6 годині вечора. 

Люди вимагають, щоб дали змогу провести референдум. Хірург, який оперував збитого укр. льотчика, та ще безліч постаждалих у місті робив безперервно опраці людям майже 2 доби, а сьогодні помер. 

Зараз люди намагаються не виходити на вулиці, вони налякані. Школи та дитсадки не працюють взагалі до 12 числа.

 
Я не знаю, що особисто мені робити, бо вокзал зачинено. Я просто не маю змоги поїхати з міста, боюсь, що мене виженуть. Я за сім'ю переживаю, не можу лишити у цю хвилину. Взагалі дуже боляче все це бачити, якщо чесно.....

... Зараз багато людей просто не знають, чому так і кому вірити, тому багато суперечок!

Так сьогодні зробили начебто "коридор", аби всі охочі могли залишити місто, але, знову таки, ніхто не знав, де той "коридор" розташований, звичайні блок-пости не випускали людей, тому ніхто не зміг поїхати...."

Maria Burmaka


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини