MENU

Настав час запобігти новому геноциду українців

1129 5

Події в Криму і на Донбасі ставлять перед Україною і українським народои питання фізичного захисту і збереження українськог етносу, мови і культури. Вже не поодинокі вбиства українців за мову, за єдність України, зростання числа біженців на рідній землі, списання мільйонів українців в Російській Федерації, в межах якої залишилося менше 1,9 мільйонів українців, гостро ставлять питання державної програми захисту українців і звернення до міжнародних організацій про захист української нації. 

Не варто плекати ілюзії відносно подальших події. Вони будуть розвиватися за досвідом минулого, від обмеження і заборони мови і культури до етно- і геноциду, як на окупованих теренах України, так і шляхом повзучої експансії на ще не окуповані землі. А тому настав час відкрито звернутися до міжнародного співтовариства, до органів ООН і ОБСЄ про допомогу в захисті не тільки цілісності України, але й про захист українського етносу, культури, мови.

По-перше, потрібно повернутися до питання визнання всіма європейськими країнами факту геноциду українського народу голодом у 1932-1933, 1946-1947 роках, фактів винищення і репресій проти української інтелігенції та практики депортацій, злочинів проти українців як в межах України так і на землях етнічного розселення українців.

По-друге, потрібно просити про допомогу міжнародних організацій в об'єктивному розслідуванні злочинів у минулому і в теперішній час, у тому числі злочинів в ЗМІ і злочинів офіційної пропаганди, злочинів окремих осіб. Гостро повинно бути поставлене питання забезпечення прав українців на інформацію, особливо прав українців в РФ, отримання всіма українцями (і росіянами) об'єктивної інформації з України. Сучасний стан справ з правами українців в РФ робить зайвими єдиний в РФ т. з. "національний культурний центр України в Москві". В нинішніх умовах він не виконує і не здатен виконувати свої функції.

По-третє, потрібно розробити 10-20-річну програму переселення українців з РФ та, можливо, з Казахстану, з країн, де права українців порушуються, в Україну.  У найближчий час необхідно визначитися з українським населенням у Придністровї, яке становить тут більш як 30%. Українці Придністров'я повиннні підтримати єдність Молдови і підтримати європейський розвиток цієї країни.

Четверте. Потрібно викривати практику нав'язування населенню ілюзій відносно відновлення СРСР і його переваг.  Світ нині розвивається і буде розвиватися на засадах приватної власності і вимог ринку. В системі приватнокапіталістичних відносин діють і діятимуть інші стандарти. 

Ці та інші питання повинні вирішуватися негайно, без очікування нових ускладнень і загроз.

GOVER


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини