MENU

«Совковий спосіб життя» - це свята віра в державу-чарівника

627 1

"Совковий спосіб життя" - це патерналізм. Це свята віра в абстрактну "державу", яка у вигляді Чарівника на блакитному гвинтокрилі зробить все-все-все замість самої людини - від ремонту даху його приватної колективної багатоповерхівки - до глобального "покращення життя вже сьогодні".

 

Альтернатива патерналізму - це концепція "Я САМ!!!", тобто розуміння того, що "держава - це і є я, ми, весь народ", і буде ця держава такою, якою МИ ВСІ її зробимо.

 

Тому Україна розділена не на Схід та Захід, не на україномовних/російськомовних, і навіть не на багатих/бідних - а на патерналістів та анти-патерналістів.

 

Співвідношення тих та інших дуже різне не лише по регіонах України, а навіть в межах мікрорайонів в містах.

 

Анти-патерналісти з легкістю знаходять спільну мову між собою, навіть якщо мають кардинально протилежні думки щодо якихось явищ чи подій.

 

Анти-патерналістів дуже-дуже мало - буквально кілька відсотків, і з тих більшість обирає егоїстичну поведінку - "дурити та доїти лохів-патерналістів".

 

Патерналісти ж шукають собі ворогів за якимись формальними критеріями (мова, ставлення до Бандери/Великої Вітчизняної Війни, НАТО, Євросоюз, тощо), хоча по суті своїй нічим одне від одного не відрізняються.

 

І патерналістів в Україні якраз - тьма-тьмуща

Тетяна МОНТЯН


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини