MENU

Працівники Донецької обласної телерадіокомпанії ходять на роботу під дулами автоматів. ЗВЕРНЕННЯ

564 2

З Донецька. "Ми тримаємось з останніх сил, ми ходимо на роботу під дулами автоматів, знаходимося на замінованій території. Ми тримаємося і чекаємо. Але що і від кого? Чи нас вже автоматично віднесено до сепаратистів?.."

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Працівники Донецької обласної державної телерадіокомпанії опинилися у скрутному становищі після захоплення підприємства військовим формуванням «Оплот» та представниками т.зв. ДНР.
Після захоплення телецентру було взято під їх контроль РТПЦ і телевежу, і з 29 квітня передачі власного виробництва «27 каналу» вилучилися з ефіру як цифрового так і аналогового мовлення. Того ж дня генерального директора ДОДТРК Джолоса О.В. захопники не пустили на робоче місце і принудили покинути територію телерадіокомпанії, що він, після оформлення чергової відпустки, і зробив. Колектив залишився фактично без керівника та установок, що має робити далі. Втім було розуміння, що в разі залишення будівлі — втратимо все, залишившись — маємо змогу виграти час та зберігти державне майно.

Вже наступного дня, у середу, 30 квітня, представники т.зв.ДНР скликали колектив телерадіокомпанії у актову залу і безопеляційно оголосили, що влада змінилася, і що так сталося, передусім, тому, що керівництво ДОДТРК не спромоглося піти на діалог і не надало їм ефірного часу для виступів. До речі, аналогічна ситуація могла б відбутися і на Луганській ОДТРК, але ж там керівництву вдалося знайти компроміс, і сітка ефірного мовлення каналу залишилася без суттєвих змін, а колектив не опинився у стані заручників.

До того ж, вже 29 квітня колективу стало відомо про лист голови Держкомтелерадіо України Наливайка О.І., у якому йшлося про те, що в разі невідновлення ефірного мовлення 27 каналу, держава припиняє нести відповідальність за фінансування підприємства. Необхідно було терміново приймати рішучі дії, які б змогли «запустити» канал. Тому розпочався процес перемовин щодо пошуку виходу з ситуації — телефонні консультації з паном Наливайком та представниками т.зв.ДНР, які прагнули аби їх «почули» у Донецьку і області. Не почувши конкретики від Києва, було вирішено в обмін на те, що програми власного виробництва 27 каналу відновляться в ефірі, надати представникам т.зв.ДНР ефірний час у програмі «На мій погляд». Але домовленость діяла лише 1 день. Втім, колектив зробив все, що зміг зробити задля відновлення мовлення.

Зрозумівши, що з цими людьми домовлятися — марна праця, деякі працівники почали оформляти безоплатні відпустки. Але час йде, а ми не маємо уявлення, що робити. Перший заступник генерального директора Погрібняк Микола Петрович вже втомився телефонувати до Києва і чекати чи то команди залишити приміщення, чи то будь чого. Київ мовчить - за аналогією з кримськими військовими, які благали почути команду для подальших дій, а у відповідь чули лише «Тримайтеся!» Ми тримаємось з останніх сил, ми ходимо на роботу під дулами автоматів, знаходимося на замінованій території. Ми тримаємося і чекаємо. Але що і від кого? Чи нас вже автоматично віднесено до сепаратистів? 

Ми вже не просимо, а вимагаємо від керівництва Держкомтерерадіо України чіткого розпорядження, що робити колективу з 250 працівників.

Lesya Ganzha


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини