MENU

Тимошенко запропонувала провести другий «круглий стіл» національної єдності в Донецьку

207 3

Кандидат в Президенти, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що персональну відповідальність за те, що відбувається в Україні, несе президент Росії Володимир Путін, і запропонувала два шляхи подолання російської агресії. Вона закликає світ допомогти Україні та виконати свої зобов'язання щодо забезпечення миру в нашій країні, а також пропонує провести друге засідання "круглого столу" національної єдності в Донецьку.

Про це Юлія Тимошенко заявила на першому засіданні Всеукраїнського круглого столу національної єдності, де обговорювалися політичні та дипломатичні шляхи виходу з ситуації, в якій опинилася Україна у зв'язку з російською військовою агресією на Сході та Півдні України.

"Ключова тема в тому, що йде неоголошена війна проти України, є окуповані території - це факт. І я вважаю, що персональну відповідальність за те, що відбувається в Україні, несе Володимир Путін. Не треба говорити один одному направду. І не треба зараз приховувати істину", - наголосила Юлія Тимошенко.

Вона вважає, що сьогодні треба вирішити одне питання: припинити агресію проти України та повернути мир і цілісність держави.

Лідер партії "Батьківщини" наголосила, що проблему треба поділити на дві частини: по-перше, зупинити агресію РФ шляхом "потужної, дієвої політики ключових лідерів світу щодо припинення агресії", по-друге, ліквідувати соціальну основу для такої агресії на Сході та Півдні країни.

"Не треба себе вводити в оману і казати, що ми в двосторонніх переговорах зможемо вирішити це питання", - сказала Юлія Тимошенко і зазначила, що Україна ще раз має звернутися до країн-гарантів своєї цілісності, ЄС та світових лідерів з запитанням щодо шляхів виконання гарантій, які надавалися Україні, та термінів введення третьої хвилі санкцій щодо Росії.

На її думку, з таким зверненням до світової спільноти мають звернутися парламент, духовні лідери та громадськість.

"Україна має звернутися до всіх учасників переговорів у Женеві і спитати, як виконуються домовленості, і якщо вони не виконуються, то світ має відпрацювати інший шлях", - зазначила Юлія Тимошенко.

Вона наголосила, що сьогодні вже існує загроза не лише для України, а для всього світу, бо відбувається порушення світового порядку, який склався після Другої світової війни.

"Сьогодні визначається, чи будуть правити цінності, які сповідує демократичний світ, або буде правити агресія", - зазначила кандидат в президенти.

Другим завданням Юлія Тимошенко вважає прибрання соціальної основи, на яку в східних регіонах спирається агресор.

Вона зазначила, що більша частина людей на Сході та Півдні України "відчувають незадоволеність" та розгублені від того, що центр їх не чує.

"Ми зобов'язані провести справжній діалог. Я запропонувала відразу, як повернулася з Донецька, провести таке спілкування в Донецьку. Запросити профспілки, громадські організації, які не беруть участь в насиллі, запросити дуже широке коло людей, які насправді представляють думку та ментальність Східної України... І один раз їх насправді почути", - зазначила Юлія Тимошенко.

На її думку, треба зняти соціальну складову підтримки дій агресора.

"Я пропонує наступний круглий стіл провести в Донецьку. Запросити широке коло громадськості. У тому числі тих, хто тут присутній, і не просто для того, щоб поговорити, а треба відпрацювати певний перелік, певне меню, щоб люди зрозуміли, що їх чують і хочуть бачити в Україні, як партнерів, як громадян, як учасників переговорів", - заявила Юлія Тимошенко.

"Я прошу українську владу, світове співтовариство, політиків зібрати такий круглий стіл. Він конче необхідний. І негайно звернутися до світовій спільноти, щоб зупинити ці агресивні дії Росії. Ми самі з цим не впораємося", - резюмувала лідер партії "Батьківщина".

На засіданні першого Всеукраїнського круглого столу національної єдності були присутні керівники українських церков, в. о. Президента України Олександр Турчинов, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, Президенти України минулих років - Леонід Кравчук та Леонід Кучма, керівники Верховної Ради України, голови парламентських партій, фракцій та комітетів, представники ОБСЄ та інших міжнародних структур, дипломати, лідери громадськості, губернатори та мери міст Сходу та Заходу України.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини