MENU

Донбас і порожнеча

1125 1

Критичної миті виявилося, що у Донбасу не залишилося лідерів і авторитетів. У керівництві регіону, який так пишався своїм характером, не знайшлося жодної людини, яка  здатна і прагне очолити опір мародерам і погромникам.

 

На всіх виборах у Донецькій області Партія регіонів стабільно отримувала абсолютну більшість голосів. Наприклад, на виборах до парламенту 2012 року ця політична сила отримала 65 % голосів виборців регіону. На виборах до місцевих рад 2010 року і того більше.

 

У Донецькій міськраді з 90 депутатів 85 представляють Партію регіонів. Схожа картина спостерігається і щодо інших місцевих рад. Здавалося б, володіючи таким авторитетом, можна було припинити безлади в накоренку. Одним тільки словом. Але цього чомусь ніхто не зробив. Виявилося, що немає авторитетів. Тоді де ж усі ці диво-богатирі партії, міцні господарники і захисники наших цінностей? Де ті люди, які дозволяли собі виступати від імені Донбасу, посилаючись на результати виборів?

 

А може, їх ніколи й не було? Може, вони жили лише в інформаційному просторі? Перша серйозна криза і випробування показали, що їх ніколи й не було. Був жорсткий адмінресурс, підлеглий партійній та державній вертикалі, і зачистка політичних конкурентів. Була якщо не любов з примусу, то від відсутності альтернативи

 

Людям вперше показали альтернативу, і вони кинулися за нею, як за рятівною соломинкою. Виявилося, що вони доведені до відчаю і готові повірити будь-якому шахраєві, який вкаже їм на винних і розповість, що треба робити. Люди хочуть простих відповідей на складні питання, адже за роки «зомбування» партія привчила їх до того, що складних відповідей немає.

 

Ми живемо бідно? Це через «бандерівців», бо ми їх «годуємо». Судів і правоохоронної системи не існує? Це не так важливо, адже не розв’язана проблема «російської мови». Влада корупційна і діє тільки у власних інтересах? Будь-яка влада так діє, а пишу про це тільки продажні журналісти.

 

Ця пропаганда призвела до того, що людина, яка ще кілька місяців тому проклинала працівників свого райвідділу міліції за бездіяльність і корупцію, скандує «Беркут! Беркут!» і проламує голову своєму сусідові за зв'язок з міфічним «Правим сектором», який нібито цю міліцію кривдив.

 

Партія підготувала натовп бідних людей, який прагне простих відповідей, який вирвався з-під контролю. Натовп, що пожирає своїх творців. На тлі цього натовпу партія з її корупцією, тіньовими оборудками вже не здається страшною. Новина піврічної давності про те, скільки коштує годинник у того чи іншого представника влади, викликає лише посмішку, як спогади про старі добрі часи. Тепер вони смішні, і схоже на те, що доживають свого віку.

 

Страх викликають ті, кого породжує цей натовп, - безпринципні, озброєні люди з комплексом неповноцінності і величезним бажанням його компенсувати. Люди, які не звертають уваги на такі «умовності», як людське життя, або взагалі такі смішні речі, як законодавство і Конституція. Вакуум і сон розуму, створений за участю Партії регіонів, породжує політичних монстрів.

Віталій СИЗОВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини