MENU

Зомбі-код N25. Коли відбувається це «чіпування» росіян? У колисці чи ще під час пологів?

2371 0

Як розшифрувати фатальний «зомбі-код», що його носять у своїй свідомості наші північні сусіди? Вірніше, звідки він у них береться? Коли відбувається це «чіпування»? У колисці чи ще під час пологів? Це не пусте запитання. Покиньмо осторонь політиків і політтехнологів (Бог їм суддя!).

Але чому до ворожнечі долучаються навіть митці, себто ті, хто покликаний сіяти «розумне, добре, вічне»? Як сталося, що новоявлені керманичі ДНР мають точнісінько такий самий спосіб мислення, як, наприклад, велика оперна співачка Олена Образцова? Ні, ця співачка не стріляла з зеніток по українських гвинтокрилах.

Але нещодавно організувала великий концерт на честь приєднання Криму до Росії. Захід з помпою пройшов у Великому залі Московської консерваторії, у ньому взяли участь численні артисти! А що сказати про знаменитих диригентів Валерія Гергієва і Володимира Співакова? Кожен з них теж не забарився показати своє справжнє обличчя.

Останній зробив все, щоб позбавити Україну Міжнародного конкурсу Володимира Крайнєва і перенести його до Москви. Йому байдуже, що нині покійний великий піаніст свідомо організував цей конкурс у Харкові, в якому минуло його дитинство. А гостроязика актриса Валентина Тализіна, яка щиро обурювалася тим, як «розпоясалися» українці?

Далі йдуть сотні «підписантів» сумнозвісного звернення до В.Путіна (їхня кількість продовжувала зростати навіть після публікації цього документа). А ще далі – тисячі представників російської інтелігенції (насправді талановиті і знані люди), які думають і кажуть те саме, але вже в кулуарно-кухонному режимі.

Аж ось  з’ясувався приголомшливий факт, який трохи відкрив таємницю походження такої нечуваної єдності. Речниця СБУ Марина Остапенко на брифінгу повідомила про те, що російське телебачення використовує 25-й кадр з написами «Підпалив Правий сектор», «Вбиті бандерівцями», «Нацгвардія – вбивці».

Твердження не є голослівним – все це можна ясно побачити на розкадровках. Яка шокова зміна риторики! Виявляється, що раніше правоохоронців треба було називати лише правоохоронцями. А сьогодні вже вбивцями! Адже так заманулося «кремлівському карлику».

Тепер не дивно, що російське суспільство раптом просякнуло чуття такого «зворушливого» єднання. Щойно ми дізналися про цю новину, одразу захотілося спитати: відколи російські ЗМІ використовують диявольську методику, заборонену міжнародним законодавством? Починаючи з листопада 2013-го? Чи, може, лютого 2014-го? Чи?..

Запитань значно більше, ніж відповідей. Звичайно, про те, що для Росії «закон не писаний», вже знає мало не весь світ. Але де межа лицемірству? На згаданому брифінгу серед злочинних медіа-маніпуляцій Росії назвали, зокрема «багаторазове повторення негативної інформації, навішування ярликів та емоційну подача інформації».

Але не лише це можна закинути нашим «братам»! Згадайте фальшиві кадри дворічної давнини, відзняті на Кавказі і зараз штучно вмонтовані в випуски новин на телеканалі «Росія - 1». Не кажучи вже про всю «кисельовську» епопею, яка рясніє прикладами відчайдушної брехні.

З 14 сюжетів довільно обраного російського випуску новин 12 можуть бути присвячені Україні. Що це? Маячня наяву? Чи свідчення того, що в Росії вже нічого не відбувається? Або там вже настав цілковитий комунізм і суцільне благополуччя? Ні! Це ненаписана глава Апокаліпсису.

Жахлива інформаційна війна, поряд з якою колишня стратегія доктора Геббельса виглядає «дитячим белькотом на галявинці». Щоправда, дядечко Йозеф казав: «Ми домагаємося не правди, а ефекту!» Схоже, в Кремлі непогано знайомі з його настановами…

Страшно навіть згадувати про період, коли я, одночасно з Дмитром Кисельовим, працював ведучим на нашому каналі ICTV. Пам’ятаю, що він полюбляв товаришувати з дніпропетровськими колегами з «команди» тодішнього президента Леоніда Кучми. Але то була геть інша людина! Зовні – тиха, елегантна, інтелігентна. Принаймні, зовсім не ворог, не «зомбі»! Мабуть, колись і на нього вплинув 25-й кадр…

Олександр МОСКАЛЕЦЬ, музикант


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини