MENU

Росія може видати Україні Януковича — експерт

10135 6

У разі відсутності посередників на переговорах України та Росії, позиція української сторони може бути слабшою. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Горбач.

"Росіяни будуть пробувати нав'язати новообраному президенту України свій варіант врегулювання української кризи. Перші кілька місяців вони намагатимуться поставити під свій контроль Порошенка. Поки він повністю не оволодів ситуацією в країні, намагатимуться запропонувати йому невигідні для України домовленості. Таке було із Януковичем, коли Росія його дуже швидко взяла в оборот і нав'язала йому Харківські угоди. За участі таких свідків, як США та Євросоюз, їм не вдасться зробити подібні сумнівні кроки", - зазначив він.

За словами експерта, Росії не вдасться взяти під контроль Порошенка. "В Україні зараз інша історична ситуація, аніж була раніше. Як і карт-бланш Петра Олексійовича. Порошенко буде грати у свою велику геополітичну гру. Як людина, яка має досвід роботи міністром закордонних справ, намагатиметься, щоб на переговорах із Російською Федерацією за його спиною завжди стояли фігури потужних світових гравців, як то Америка та ЄС. Тоді він зможе домогтися від Росії набагато більшого", - наголосив Горбач.

Коментуючи заяву екс-президента України Віктора Януковича про те, що він сумнівається у легітимності виборів президента, політолог пояснив: "Віктор Федорович стурбований своєю персональною долею. Коли Росія починає визнавати новообраного президента, дає можливість для переговорів про видачу Януковича українському правосуддю. Поїхати йому більше нікуди. Тому не виключено, що однією із поступок Росія запропонує колишнього президента".

Volodymyr Horbach


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини