MENU

Львів’яни «на собі» перевезли бронежилети з Польщі для українських військових на сході

1126 6

 

23 травня, близько сотні львів’ян перетнули українсько-польський кордон, щоби перевезти в Україну бронежилети та каски для українських військових, які зараз перебувають на сході України. Про це повідомляє кореспондент Galnet.

 

Всього вдалося перевезти близько 90 касок та 75 бронежилетів. Чому до транспортування спорядження залучили стільки людей? Тому що польські закони не дозволяють перевозити згадані речі оптом, а лише по 1 одиниці спорядження на особу – для самозахисту.

 

Кошти на закупівлю спорядження виділила Самооборона Майдану Львівщини та її польські друзі. За словами одного з самооборонців Андріана Кліща, людей для перевезення спорядження шукали суто серед своїх знайомих, перевірених людей.

 

Так, вчора, о 16.00 львів’яни кількома автобусами та автомобілями вирушили до Шегинь. Там через піший перехід всі успішно перетнули кордон та пішли погуляти у місцевому супермаркеті. Через кілька годин прибув транспорт із касками. Кожен взяв по одній і переніс її на український бік кордону, де вже чекав транспорт із бронежилетами.

 

За словами А.Кліща, неподалік від кордону на польському боці розташований бокс, куди перевозять спорядження зі складу в Перемишлі, а з боксу – вже в Україну.

 

«Є великі проблеми з перетином кордону. Люди, які мають карту MRG, дуже бояться цього, тому що людям, які проносили через кордон бронежилети, просто зробили депортацію.


Але ми зараз пішли на таке, тому що відступати нема куди. Наші хлопці гинуть і в них немає ні бронежилетів, ні касок. Тому ми попросили допомогти людей, які мають візи», – розповів у коментарі кореспонденту Galnet А.Кліщ.

 

За його словами, загалом вдалося закупити близько 500 бронежилетів. Купували їх у Німеччині по 15 євро. Це «списане» спорядження, проте придатне до використання. Перевозити до України вдається по 100 бронежилетів на тиждень.

 

А.Кліщ додав, що в подальших планах – організувати два великих туристичних автобуси та знову перевезти по одному бронежилету і касці на людину.

 

«Таким чином ми будемо забезпечувати наші війська, це – ДШБ, внутрішні війська, які перебувають на сході України. Перш за все, ми хочемо забезпечити львівські війська, які є там.


Нам би не хотілось вірити, що вони десь пропадають і не потрапляють за призначенням. В даному випадку ці кілька авто зі спорядженням ми цільово вручимо військовим, які є там на місці, тобто хтось поїде туди», – розповів А.Кліщ.Знаете-это все хорошо.Но когда в стране сидят долларовые миллиардеры/и даже таковым является президент будущий/звучит как-то глупо!Простой народ что-то по крохам собирает и даёт солдатам,а евреи-олигархи,ограбившие Украину,позанимавшие власть-ничерта не делают.

 

Svyatoslav Gaydamak


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини