MENU

По яких діяннях варто судити нового президента

1253 2

Днями дещо посперечалися з одною близькою людиною по причині того, що я не маю сліпої радості з приводу новообраного президента Петра Порошенка. Йшлося про репліку переможця виборів у інтерв*ю Андрію Колесникову, де він «він втер носа Путіну».

 

Репліка була справді нічогенька – зараз народ на ура сприймає всякі варіації «путін хуйло», але судити нового президента я особисто буду по таких діяннях:

 

1.Курс на євроінтеграцію. Друга частина договору з ЄС асоціацією має бути підписана 27 червня, як і було заявлено. Це важливий і практичний момент і моральний. Якщо у когось коротка пам*ять нагадаю, що Євромайдан, побиті беркутом студенти, а згодом і повномасштабна революція почались саме через відмову Януковича від угоди з ЄС. 


Другий момент – асоціація – це буде реальний крок назустріч європейським цінностям і європейському вектору розвитку України.

 

2.Модернізація української армії. З одного боку, дуже трагічно, що якби не російсько-українська війна - анексія Криму і диверсанти на Донбасі, ми б іще 23 роки не знали, що наша армія гола, боса, без броніжилетів, харчів і тримається на голому ентузіазмі. Тому армії варто купити і обіцяні «Апачі», і повністю вдягти, нагодувати і озброїти солдат. 


Росія завжди лишатиметься нашим сусідом з трьох сторін держкордону, тому боєздатна, професійна армія - це вимога часу і гарантія нашої державності. 


Якщо молоді хлопці із Нацгвардії з двомісячною підготовкою та одна 95-та аеромобільна дивізія неодноразово показували високий клас під час АТО - уявіть, які б це були захисники Батьківщини у повній готовності до бою.

 

3.Відносини з Росією. Це тяжка тема, але ясно одне - час припинити загравання з Росією, укріпити кордон, ускладнити візовий режим для російських козачків-дестабілізантів. Поступово відмовлятись від російського газу, переходити на нові технології і правильно розподіляти свої власні газові і нафтові ресурси. Ніякого дешевого газу в обмін на якісь компроміси, що загрожують суверенітету.

Олігархи мають платити повноцінну ціну на газ для своїх заводиків і поступово теж переходити з мартенівських печей на щось менш енергетично затратне. 


Ніяких нових угод про Митний союз.


Бути на позиції «Крим – це Україна».


Запам’ятати раз і назавжди, що якщо це і брат, то хіба такий, як біблійний Каїн.

 

4.Раз і назавжди визначити повноваження президента, Ради і Кабміну. Щоб кожен новий прем*єр чи президент не перетягував ковдру на себе, а знав свої права і обов*язки і не ліз перетягувати повноваження іншого органу собі.


У нас уже є живий приклад узурпації влади – сидить у Ростові. 


Це необхідно, щоб ніяка сука в кріслі президента не надумала більше стріляти свій народ і підпалювати його живцем у профспілках.

 

5.Боротьба з корупцією. Красти у таких масштабах, як це робили попередні президент, міністри, Генпрокурор – це неможливо. 


Не може також посада продаватись, родичка іти після інституту керувати митницею, а помічниця судді їздити на Порше.


Боротьба з хабарництвом – це дорога до оновлення країни, очищення і ключовий показник – чи є ця влада кращою за попередню. 


Ні золотим батонам! Ні діамантам в унітазах!

 

6.Продаж Порошенком своїх бізнес-активів - від фабрики «Рошен», включно до 5 каналу. 


Лише так він покаже, що готовий перестати бути бізнесменом, а стати державником. Ми знаємо, що він робить смачні шоколадки, але пора стати президентом, який показав би нову якість політики і управління.

 

7. Я прискіпливо спостерігатиму за тими персонами, які міняють політичні вподобання, як рукавички і йдуть до тих, хто є переможцем.


Це всі, починаючи від «компромісних» Жванії і Ко, закінчуючи «українськими українцями», як Томенко, Луценко і інші. Уже не кажучи про зірок провінційного масштабу.


Хто зрадив раз, не факт, що не підставить підніжку Порошенку, коли відчує слабинку і в ньому.

 

8. Перевибори в Раді – головне і першочергове. Хоча б для очищення ради від ПР і КПУ в концентрованій масі, як є сьогодні. 


При цьому провладна фракція особливомає показувати приклад персонального голосування, відмови від «тушок», регулярного відвідування роботи.


PS/ Список далеко не повний. Але це найперше, що треба робити. Ще э реформа міліції, судів, питання бюджнетної децентралізації, тощо.

Marina Daniluk-Yarmolaeva


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини