MENU

Якщо Росія перестане підтримувати терористів, ситуація на Сході України вирішиться за тиждень чи два - Яценюк

613 1

«Якщо Росія вийде з гри, ми вирішимо ситуацію на Сході України за тиждень чи два. Але коли Росія підтримує і фінансує терористів, надає їм доступ до української території – це створює величезні труднощі», - наголосив Прем’єр-міністр України на Саміті з енергетичної безпеки в Берліні у середу, 28 травня.

Він підкреслив, що Україна перебуває в надзвичайно складній ситуації. За словами Арсенія Яценюка, немає єдиного інструменту вирішення проблеми: «Є низка шляхів, і ключовий шлях для нас – мати мирні переговори зі всіма, хто хоче миру і об’єднаної країни».

Глава Уряду зазначив, що з перших днів перебування на посаді він «чітко звертався до Сходу України з тим, що Уряд захистить російськомовну меншину»: «І ми це робимо».

Він також нагадав, що Уряд заявив про готовність провести децентралізацію влади та наділити повноваженнями місцеву владу: «Це те, чого просить народ України. Нам потрібно змінити Конституцію, і цей процес має бути всеохопним».

«Ми зробимо все, що можемо, для того, аби зберегти мир та стабільність і Україна була єдиною, об’єднаною демократичною державою», - підкреслив він.

З іншого боку, наголосив Арсеній Яценюк, ситуація на Сході України загострюється: «Вантажівки, повні озброєння та тренованих в Росії бандитів, перетнули український кордон з боку Росії. Ми зверталися до Федеральної митної служби Росії, до російської влади блокувати кордон і не дозволяти цим бандитам перетинати кордон та загострювати ситуацію. Але вони нічого не зробили».

Він наголосив, що ці бандити «тероризують мирне населення, вбивають невинних українців».

Тому ще однин шлях, за словами Арсенія Яценюка, – боротися з терористами: «Це обов’язок кожної держави – захищати її громадян».

«Закликаємо Росію і персонально президента Путіна засудити терористів, заблокувати кордон і підтримати Україну в тому, щоб зупинити терористів», - наголосив Глава Уряду.

«Ми розуміємо, що головна мета російського режиму – знищити державу Україна. Та ми вважаємо, що президент Путін змінить свою думку. Росія підірвала глобальну безпеку, порушила Статут ООН, анексувала Крим, захопила територію незалежної держави і підтримує терористів. І Росія за це відповідальна», - наголосив він.

Глава Уряду підкреслив, що в Україні пройшли вільні та чесні вибори Президента.

За його словами, порядок денний Уряду України - змінити Конституцію, децентралізувати державну владу, передати повноваження місцевим органам влади, змінити Бюджетний кодекс і надати регіонам додаткову фінансову підтримку, змінити Податковий кодекс, покращити економічну ситуацію, «розглянути будь-які питання, пов’язані з російськомовною меншиною і інші питання, важливі для сходу».

«Переконаний, що новообраний Президент має такий самий або навіть ширший порядок денний. І ми дамо відповідь на будь-які легітимні питання зі сходу, оскільки схід - це дуже важлива частина України», – додав Арсеній Яценюк.

Арсеній ЯЦЕНЮК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини