MENU

У «Батьківщині» запропонували надати мешканцям окупованного Донбасу статус переселенців

268 1

Фракція "Батьківщина" просить визначити статус громадян, які переселяються з окупованих територій Донецької та Луганської областей. Про це повідомив голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв на погоджувальній раді лідерів парламентських фракцій та комітетів.

 

Він також запропонував погодити з урядом питання щодо того, щоб прирівняти громадян, які змушені переселятися із зони ведення бойових дій (Донецька та Луганська обл..) до статусу тимчасових переселенців.

 

"Необхідно терміново міністерству фінансів розрахувати кошти, оскільки органи місцевого самоврядування не можуть приймати громадян за тим же принципом, як вони приймали наших співгромадян з тимчасово окупованої території АР Крим", - зазначив Соболєв.

 

За його словами, наразі це є проблемою, оскільки переселенці, в основному, з дітьми.

 

Окрім того, Соболєв наголосив на необхідності заслуховування інформації керівника Державної прикордонної служби, оскільки, за його словами, виник цілий ряд питань, що потребують законодавчого врегулювання.

 

"Прозорість кордонів України дозволяє зараз РФ безкарно по прямій вказівці Путіна перетинати кордон і терористам, і вантажівкам зі зброєю", - зауважив Соболєв.

Також він наголосив на необхідності ухвалення на цьому тижні так званого антикорупційного пакету законів.

 

За його словами, фракція "Батьківщина" просить крім законопроекту №4866, який стосується реструктуризації пені та штрафів, внести до порядку денного законопроект №4870; також пакет законів №4837 і №4838 щодо мораторію на перевірки та списання заборгованості.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини