MENU

Нині загравання з Росією має простий термін – зрада

3792 6

Друзі! Як автор проекту «СПІВАКИ», який покликаний розбудовувати нову українську культуру, я не можу не прокоментувати ті події, які відбуваються нині у нашому шоу-бізнесі.

Власне, давайте спочатку з’ясуємо, що відбувається у нас в країні.

Відбулася революція, результатом якої стала зміна керівництва держави. Цей процес пройшов досить трагічно – країна втратила щирих патріотів, які вірили та боролися за іншу Україну – демократичну, незалежну, європейську.

У внутрішні справи держави втрутилася Росія. Результат – вкрадений Крим та підбурювання протистоянь на Сході шляхом постачання в нашу країну терористів та зброї. Власне, ми маємо нині на Сході війну, яку розпочала і нині підтримує Росія.

Росія у всьому цивілізованому світі набула статусу агресора, отримала перші санкції та міжнародну ізоляцію. Світові лідери не хочуть навіть сидіти поруч з президентом цієї країни!

Рядові росіяни, під тиском пропаганди, беззаперечно підтримують свого лідера та зненавиділи все те, що любимо ми – нашу країну, наші почуття, наші прагнення.

В Україні відношення до росіян стало схожим – з дружнього народу, «брата», вони перетворилися на агресора, загарбника та постачальника тероризму.

Маю надію, що саме так нинішні події сприймають мої друзі та читачі.

Що ж представники нашої культури та шоу-бізнесу?

Дехто відверто підтримав події на Майдані та прийняв активну участь у них. Дехто – засудив. Дехто спробував перечекати момент та не «світитися».

Це все можна зрозуміти – громадянська позиція та активність, вони або є, або немає. Та й пріоритети кожна особистість розставляє по-своєму. Але це все наші внутрішні справи і я впевнений – шанувальники самі оцінять поведінку своїх кумирів.

Більше мене, як і багатьох українців, вразила ситуація з деякими виконавцями, які в цей час, коли в Україні – війна, з посмішками на обличчі поїхали отримувати музичні нагороди у Росії.

У тій Росії, за допомогою якої нині гинуть наші співвітчизники. Причому я це говорю як про наших військових, так і про тих мешканців Сходу, яким в руки вклали зброю, заплатили гроші та підбурили на створення міфічних республік.

Чесно – я це відмовляюсь розуміти.

Я знаю, що захисники цих виконавців будуть говорити про бізнес, комерцію, про музику поза політикою, про їхніх російських шанувальників і т.д.

Але, вибачте мені – треба мати совість. Треба мати гідність та хоч якесь відчуття відповідальності за свою діяльність. Бо виконавець не є окремою одиницею суспільства. Він міцно вбудований в суспільство, він є представником певної аудиторії його шанувальників. Власне, хто такий «популярний виконавець, зірка»? Це людина, яка професійно займається музикою та має широку аудиторію шанувальників. Саме люди, які сприймають контент виконавця, ходять на концерти, купляють альбоми та різну атрибутику, роблять з рядових виконавців «зірок».

І, можливо, в той час, коли Ані Лорак отримувала якусь там статуетку, а Потап знімав штани та дякував Росії, на Сході гинули і шанувальники їх творчості в тому числі.

Тому нині, у нових умовах, я радикально проти участі українських виконавців в російському шоу-бізнесі!

Поки Росія не зупиниться, поки в нашій країні не відновиться мир, поки відносини двох держав не увійдуть у правове русло, поки Росія, нарешті, не визнає нас як самостійну європейську державу – жодних культурних відносин між нами не повинно бути!

Бо сьогодні таке загравання з Росією має простий термін – зрада! А у випадку «популярних співаків, зірок» – зрада з подвійним ефектом, бо вони є певними ідолами, яких наслідують їх шанувальники.

І я закликаю свідомих українців виявити свою громадянську позицію та бойкотувати діяльність таких «зірок».

Повторюсь – я категорично не сприймаю аргумент про комерційну складову діяльності наших виконавців в Росії. Особисто для мене гідність буде завжди вище матеріальних благ.

Також я підтримую заборону роботи в Україні російських каналів, показ російських серіалів та ТВ-шоу, бо у переважній своїй більшості їх мета – дискредитувати нашу країну, сформувати комплекс меншовартості та придушення національної гідності українців.

Я впевнений, що наша культура має розвиватися окремо від російської. Наша культура повинна мати європейські цінності. Ми маємо розвиватися на Захід, робити якісну, конкурентоспроможну європейську музику. В Україні є достойні виконавці. Їм просто необхідно зрозуміти – цивілізований вибір очевидний. Нинішня Росія як культурна нація вимирає. Незабаром на її руїнах виникнуть нові суб’єкти, які будуть розвивати культуру свого народу.

P.S. Перепрошую, якщо занадто емоційно – наболіло…

SlavCha


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини