MENU

У Києві велодоріжки окуповують автожлоби. ФОТО

6735 7

Невеликими кроками Київ прямує до рівня європейських міст. Одна з ознак - створення комфортних умов для пересування велосипедистів. Минулого року в місті з'явилася велодоріжка, яка простягається від кільцевої дороги (біля Дачної) і до ст. м. Святошин. Планується узагалі прокласти велошлях до Повітрофлотського проспекта.


Круто! Заживуть велофанати.


Не встигли з'явитися ці важливі для життєвого простору велолюбителів і велопрофесіоналів об'єкти, як почалися зазіхання усілякого жлабья на цей простір.


Біля станції метро Житомирська підприємчиві комерсанти поставили біотуалети. Розташували дугою, ніби створюючи комфортний простір для нужденних. Такий собі біотуалетний світ з відповідним запахом, особливо влітку. Ще й умивальник поставили, які молодці. Той факт, що перерізана велоартерія, жлабьё ніяк не обходить, то дрібниці.

 

 

Біотуалетний куточок. Сморід розноситься на декілька десятків метрів

 

 

Приїхали

 

Київський юрист та небайдужий киянин Клим Братківський звернув на це увагу і домігся того, щоб біотуалети прибрали. Прибрали з велодоріжки, але взагалі не прибрали, як потрібно зробити, бо встановлені незаконно. Як повідомив перший заступник голови Святошинської райдержадміністрації Володимир Морозов, власник не має дозвільних документів. А на тому місце, де стоять туалети, в майбутньому тут буде зупинковий комплекс.


Та невдовзі з'явилося інше жлабьё — автожлабьё, яке паркує свої тарантаси де попало. Тяжко проїхати і припаркуватися далі від того місця, куди потрібно принести свою дупу, й пройтися, жирок струснуть, то ставить де бачить. З цією категорією людця боротьба складніша і поки що триває. Проблему може вирішити пересадка мізків у автомобілістів або встановлення стовпчиків. Власне стовпчики мали б вже огороджувати велодоріжку. Про це обіцяв Автодор, але досі не виконав.

 

 Велодоріжка між станцією метро "Житомирська" і розв'язкою на Окружну (неподалі Дачної) 

 

 По велодоріжці крокує власник "Форда" (що на передньому плані) - король життя, який чхав на велосипедистів, пішоходів та інших. Підійшов до нього зробив зауваження, нагадав про заборону паркування на велодоріжці. Він відмахнувся типу "Іди на х...", і продовжив стояти.

 

 Машини просто руйнують велодоріжки. Покриття швидко псується, адже не розраховане на вагу автомобілів

 

 Такий знак мав би побачити і сліпий. А от жлабьё не помітило

 

 На лобовому склі симпатично б виглядала наклейка "Паркуюсь як мудак"


Здавалося, що останні події мали б навчити людей цінувати чужий простір, дотримуватися правил і не обмежувати свободу інших громадян. Вочевидь ні. Ще багато роботи. Цивілізованою країною станемо тоді, коли останній автожлоб припинить паркуватися на велодоріжці.

sadxaka


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини