MENU

Турчинов пропонує першочергово розглянути питання захисту суверенітету України

782 0

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов пропонує у вівторок першим питанням розглянути проект Постанови про заходи щодо захисту суверенітету, територіальної цілісності України та протидії військовій агресії Російської Федерації.

Відкриваючи у понеділок засідання Погоджувальної ради, О.Турчинов повідомив, що це питання було обговорено з керівництвом парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони.

Керівник Парламенту нагадав, що нинішня сесія «наближається до фіналу», підкресливши, що депутатам потрібно розглянути ще багато питань. У зв’язку з обмеженістю часу О.Турчинов звернувся до народних депутатів з проханням зменшити кількість пропозицій щодо включення до порядку денного, акцентувавши увагу на розгляді першочергових питань.

Голова Верховної Ради також повідомив, що він мав розмову з Президентом України Петром Порошенком. «Ми домовилися, що він ініціюватиме на цьому тижні пропозиції щодо конституційної реформи. Йдеться про децентралізацію влади», - сказав він, додавши, що найближчим часом очікує, що всі фракції матимуть змогу ознайомитися з цими пропозиціями.

До порядку денного нинішнього пленарного тижня, повідомив О.Турчинов, також внесений урядовий блок соціально-економічних питань.

Серйозним питанням, яке потребує широкого обговорення, Голова Верховної Ради назвав питання щодо зміни виборчої системи, зокрема, виборів до Верховної Ради. «Такі законопроекти, - сказав О.Турчинов, - внесені народними депутатами, і у нинішній четвер ми могли б розпочали їх розгляд».

Незалежно від виборів до Парламенту, наголосив О.Турчинов, потрібно приймати рішення про вибори до місцевих рад, і попросив розглянути це питання невідкладно.

Серед інших важливих питань Голова Верховної Ради назвав законопроекти про вищу освіту, про забезпечення прав і свобод громадян, які проживають у зоні АТО, а також питання щодо зміцнення банківської системи.

На початку засідання члени Погоджувальної ради вшанували хвилиною мовчання пам’ять 49 військовослужбовців, які загинули внаслідок обстрілу військово-транспортного літака ІЛ-79, а також 5 прикордонників, які загинули під час атаки на колону.

«Переконаний, що всі злочинці, які зі зброєю в руках борються проти України, будуть або знищені, або пожиттєво сядуть до в’язниці», - сказав О.Турчинов.

nato_tak


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини