MENU

На Донбасі давно бушує не тероризм, а міжнародний тероризм

859 0

Шановні френди і колеги !


Знаю, що просвітництво у Фейсбукові справа ризикована але візьму на себе сміливість дещо пояснити, а декому просто нагадати.

 

На Донбасі давно бушує не тероризм, а міжнародний тероризм, тобто явище міжнародного характеру. В Законі України «Про боротьбу з тероризмом» 2003 року дається визначення:

 

«Міжнародний тероризм - здійснювані у світовому чи регіональному масштабі терористичними організаціями, угрупованнями, у тому числі за підтримки державних органів окремих держав, з метою досягнення певних цілей суспільно небезпечні насильницькі діяння, пов'язані з викраденням, захопленням, вбивством ні в чому не винних людей чи загрозою їх життю і здоров'ю, зруйнуванням чи загрозою зруйнування важливих народногосподарських об'єктів, систем життєзабезпечення, комунікацій, застосуванням чи загрозою застосування ядерної, хімічної, біологічної та іншої зброї масового ураження».

 

Прикордонники Росії (як державний орган) сприяють і допомагають організованим збройним угрупуванням із числа російських громадян прориватися через державний кордон України. Згідно російському законодавству по території Росії не можуть вільно переміщуватися групи озброєних до зубів людей, якщо вони не є законними воєнними підрозділами. Такі угрупування мають затримуватися поліцією чи спеціальними підрозділами, а в разі супротиву знищуватися. Тобто поліцейські підрозділи Росії також сприяють прориву організованих озброєних терористичних груп через державний кордон України.


Ці терористичні угрупування проходять спеціальну підготовку в військових таборах на території Росії під керівництвом російських військовослужбовців. Задокументовані чисельні факти. І найголовніше. Вони отримують від підрозділів російських збройних сил найновітніші зразки озброєнь, в тому числі для боротьби з авіацією. Тобто Збройні сили Росії також беруть участь у підготовці і озброєнні цих терористичних груп. 


Тепер добре відомо із перехоплених телефонних і радіопереговорів, що командири терористичних груп із Росії, зокрема відомий всім Гіркін, які діють на Донбасі, звітували в Москву, в ГРУ ГШ МО Росії, про результати проведених терористичних операцій проти українських громадян (розстріл бійців «Альфи»…) і отримували звідти схвальні оцінки і подальші інструкції. Тобто керування цими терористичними групами в цілому здійснюється з Москви.

 

Не буду обтяжувати міжнародно-правовими актами, зокрема ООНівськими конвенціями, на підтвердження того, щоб визнати Росію державою, яка активно підтримує тероризм, Акцентую увагу лише на тому, що Росія згідно Закону України «Про боротьбу з тероризмом» повністю підпадає під визначення як держава, яка веде терористичну діяльність проти України.

 

При цьому важливо враховувати ще і таку обставину. Росія наситила регіон Донбасу величезною кількістю різної зброї. Ніякого контролю за нею немає. Скільки її розповзлося і продовжує розповзатися по всій Україні не скаже зараз ніхто. Можна тільки здогадуватися, що попадає вона в руки, які зовсім не збираються захищати Україну. Що таке ПЗРК недалеко від українських аеропортів, в тому числі і міжнародних, не хочеться навіть прогнозувати. Тобто Росія фактично створює умови для подальшої терористичної діяльності в Україні за межами Донецького регіону. Затриманий диверсант, який мав пошкодити бойові літаки недалеко від Миколаєва, - перша ластівка.

 

Багато військових експертів вважає, і має підстави, що це вже навіть не міжнародна терористична кампанія Росії проти України, а відверта воєнна інтервенція.

 

Я думаю, міжнародна спільнота, яка підтримала Україну, має скоріше усвідомити, що в дійсності відбувається між Україною і Росією і ефективно відреагувати. Росія, як держава, проводить терористичну діяльність проти України. А ми повинні усвідомити, що у воєнному смислі ми маємо розраховувати тільки на себе. Ми не члени НАТО. Ніхто не пришле в Україну своїх військових і не надасть нам того, що називається зброєю смертельного ураження: ні ракет, ні літаків, ні танків, ні навіть М-16… Міжнародники пояснять вам деталі. В двох словах це не поясниш. Але нам можуть і повинні швидко надати допомогу всіма системами забезпечення бойових дій (розвідка, зв»язок, амуніція, спецпродовольство, медицина, тренінг, спільні навчання…, але не системи смертельного ураження. Як кажуть, се ля ві.). Знаю, що дещо уже є. Але цього дуже мало. Ми бачимо, як бандити реагують на мирний план Президента Порошенка. Так що попереду ще дуже і дуже багато проблем. Не розслаблятися.

Yevgenij Marchuk


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини