MENU

«Ми зрозуміли, що служим не президенту і Раді, а народу України», - поранений боець АТО

1463 1

Останніми днями я старалась уникать яких-небудь висновків про особливості проведення АТО (читай -- російсько-української війни), але вже не можу.


Спілкувалася з багатьма кадровими офіцерами, які лікуються у госпіталі, яка їх думка, що треба робить з Донбасом.


У госпіталі десятки кадрових молодих офіцерів. Їй-богу, я навіть була здивована, що так багато хлопців, знаючи про неприбутковість роботи в українській армії, стали танкістами, артилеристами і ведевешниками. Навіть про тяжкі поранення свої кажуть – ну, ми ж учились на це, розуміли всі наслідки - можливу інвалідність, смерть.


Всі як один кажуть про такий варіант розвитку на Донбасі ще минулої п’ятниці:


1.Президент звертається на громадян і терміново збирає РНБО (по факту його зібрали лише у понеділок)


2.Оновить склад Генштабу (лише після трагедії з ІЛ-76 звільнили свата екс-мінстра Лєбєдєва Шутова. Уявіть, скільки ще засланих козачків в курсі про всі справи української армії)
3.Оголосить воєнний стан в двох областях Донецькій і Луганській (по факту - Рада провалила відповідний законопроект учора)


4.Мобілізувати всі ресурси і сили укрармії – швидко зачистити Донбас (по факту - поки у наших пауза, ворог зміцнюється озброєнням і ресурсами). 


5.Паралельно укріпити кордон, забезпечити ресурсами прикордонників, зробити щось зі «слабим звєном Литвином» (по факту є лише ухвала ВР по демаркації кордону з РФ, за яку не голосували ушльопки з ПР і КПУ).

 

Натомість військовим і прикордонникам, яких масово «бортами» зі складними комбінованими пораненнями везуть у Київ – де потім військові хірурги збирають їм кінцівки, ампутують очі, тощо пропонують інше:


1.Уповноважено втілювати мирний план на Донбасі колишню тележурналістку і прес-секретаря Ірину Геращенко. Дізнавшись про це призначення, хлопці закочують очі і бридко матюкаються – «який стосунок ця жінка має до армії» і «що вона знає про ситуацію на Донбасі». Натомість самі бойовики – Пургін з ДНР відмовляються вести переговори з депутаткою без посередників, а саме — РФ.


2.У зоні АТО оголошують тимчасове перемир*я. Потім президент Порошенко оголошує оголошує про «припинення вогню в односторонньому порядку» і коридор для повернення бойовиків в Росію. Однак повідомлення Тимчука, Селезньова, офіційні сводки Міноборони свідчать, що бойовики і не думають складати гранатомети. Натомість на лінії Луганськ-Ростов зафіксована велика кількість бойовиків, Міноборони каже про збільшення важкої зброї у бойовиків в районі Сніжного.


3.В цьому ключі наші поранені герої згодні з позицією керівника добровольчого батальйону «Донбас» Семена Семенченка. А саме, процитую: «Дайте армии и нацгвардии защитить страну! Если нужны посредники для переговоров с террористами, убийцами и фашистами, то предлагаю штурмовую роту Донбасса. Посредник отличный и говорит на понятном оппонентам языке. Ну не ведут нормальные страны переговоры с террористами».... Під терористами всі розуміють і ЛНР з ДНР і безпосередньо їх куратора – Росію.

 

PS. У військовому госпіталі і госпіталі прикордонників зараз лежать хлопці переважно всі до 30 років. Чимало з них – майже ровесники незалежності. Не хотілось би, щоб їх брудно використали і викинули. У хлопців зараз дуже багато актуальних проблем – довготривале лікування, визначення їх статусу під час їх служби на Донбасі, страховка від Міноборони, уже не кажучи про кредити, які вони з родинами брали задовго до війни.


У кінці кінців завершу всю цю історію словами артилериста Юри: «Ми зрозуміли, що служим не президенту і Раді, а народу України». 


Окремо зазначу, що під шумок невизнані сателіти Росії ,як наприклад, Південна Осетія, визнає невизнану ЛНР. Це знак, що на теренах України офіційно утворюється російська кримінальна «чорна діра».

 

І ще, не звинувачуйте у інсинуаціях. написано по мотивам розмов з реальними офіцерами, яких привезли з фронту.

Marina Daniluk-Yarmolaeva


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини