MENU

СБУ заборонило перебування в Україні понад 1150 громадянам РФ

461 13

СБУ заборонило перебування в Україні понад 1150 громадянам Російської Федерації, скільки з них депутатів Держдуми РФ - не відомо. Таку відповідь отримав на своє звернення.

Йдеться про заборону в’їзду на територію України 1110 осіб, які висловлювали наміри вчинити провокаційні та протиправні дії, спрямовані на розпалювання сепаратистських настроїв, або планували взяти безпосередню участь у збройному протистоянні з українськими військовослужбовцями та співробітниками МВС України.

За межі держави було вивезено 40 осіб, які брали безпосередню участь у сепаратистських проявах на території Луганської, Донецької, Одеської та Харківської областей, силовому захопленні адміністративних приміщень правоохоронних органів та органів державної влади на Донеччині та Луганщині.

Крім цього, примусово скорочено термін перебування в Україні журналістами ряду російських ЗМІ, у т.ч. телеканалів «ЛайфНьюс», «Росія», «Росія 24», «РТР» та інші.

На жаль, питання позбавлення права перебування в Україні тим депутатам російського Парламенту, які дали дозвіл Путіну вводити війська в Україну, досі не вирішено. Сподіваюся, СБУ, МЗС та РНБО врахують участь в цьому голосуванні, коли визначатимуть перспективи контактів з російськими парламентарями. Переконаний, що ті, хто допустив окупацію України, не мають права ступати на її землю.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини