MENU

Сьогодні починаються ремонтні роботи по відновленню водопостачання в Слов'янську

287 3

Дуже багато дзвінків від журналістів щодо переговорів в Донецьку. Враховуючи те, що ці два дні я в Страсбурзі, де зустрічалися з Президентом ПАРЄ для донесення плану Президента і де беру участь у виборах голови РЄ, та враховуючи дорогий роумінг):, відповім на ключові запитання тут.

Є офіційна тристороння контактна міжнародна група: Украіна - ОБСЄ - Росія, представлена нинішнім міністром закордонних справ Клімкіним, спецпосланником ОБСЄ пані Тальявіні та послом Зурабовим. У зв'язку з відрядженням міністра Клімкіна до Люксембурга Президент звернувся до екс - президента Леоніда Кучми з проханням долучитися до засідання цієї групи у Донецьку, у понеділок 23.06. До речі, цей крок позитивно було сприйнято і на Сході Украіни, і в світі, адже очевидно, що Кучма добре орієнтується і у внутрішній, і в украіно-російській проблематиці.

Тристороння група, в свою чергу, на своєму засіданні прийняла рішення про залучення тих осіб, які, на їх думку (а також думку краін, що повинні використати весь свій свій вплив на бойовиків) , можуть вплинути на реалізацію мирного плану. Результат вчорашньго круглого столу - домовленість про припинення провокацій і вогню з боку бойовиків. Якщо це врятує життя і здоров'я і мирних громадян, і наших військових - це важливо.

Да, ще важлива інфо - сьогодні починаються ремонтні роботи по відновленню водопостачання в Слов'янську, це принципово для всього регіону, що потерпає від проблем з водою. Друзі, очевидно, що все дуже непросто і дуже крихко. І дуже важко.... Головне - результат: територіальна цілісність, незалежність Украіни і мир. Але не за будь-яку ціну. Бажано - з уникненням нових жертв. Головне - складання зброі, припинення вогню, створення передумов для відновлення нормального життя в регіоні.

Тому сьогодні ключове - це досягнення переговорів, а не прізвища... І , для всіх коментаторів : офіційну позицію президента представляють ті, кого він уповноважує, ця інформація є публічною. У тристоронній групі це Клімкін, і - зараз - Кучма. І якщо бойовики виконають зобов'язання припинити вогонь, звільнити заручників, допустити моніторингову місією ОБСЄ і проводити гуманітарні акції - це буде ключове. 

Сьогодні увечері повертаюся у Київ і завтра буду вже більш доступна для спілкування, дорогі колеги.

Iryna Gerashchenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини