MENU

Проти зрадників у керівництві АТО мають бути порушені кримінальні справи - Ставнійчук

987 4

Учора в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, виступив командир батальйону територіальної оборони "Айдар" Сергій Мельничук. Мужній чоловік, достойний найвищої поваги у суспільстві! Без усякого пафосу – справжній герой!

Він упевнено заявив, що у керівництві антитерористичної операції є зрадники. Від його слів вкотре здригнулася уся країна.

Як юрист, я звертаю увагу на те, що у Кримінальному кодексі України є ряд статей, які, по великому рахунку, містять ознаки злочинів, що відповідають тим діям, про які розповів у ефірі Сергій Мельничук. Згідно юридичної кваліфікації це тяжкі та особливо тяжкі злочини. Усі вони спрямовані проти основ національної безпеки України, починаючи від посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, а ж до державної зради. Серед цих злочинів є спеціальна стаття, якою доповнено положення Кримінального кодексу України у квітні 2014 року – стаття 114 зі значком 1 "Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань".

Особливо важливо, що відповідно до частини першої статті 214 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов'язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування, отже, на мій погляд – Генеральним прокурором України.

І якщо командир батальйону "Айдар", один з бойових командирів реальної оборони нашої Батьківщини, змушений покидати передову, спеціально їхати до Києва на передачу на центральному каналі, бо інакше не може донести свою позицію, то Генеральна прокуратура України зобов'язана порушити кримінальну справу по окремому факту обставин, про які розповів Сергій Мельничук.

Марина СТАВНІЙЧУК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини