MENU

«Комуністи знахабніли тут. Вони формують і фінансують банди», - житель Луганщини

3631 0

Жителі Луганської області розповіли про помітну роль членів КПУ в ситуації, що склалася на сході країни

«Про комуністів потрібно постійно говорити, увесь час - у всіх ЗМІ, бовони дуже замішані в тому, що зараз коїться на Донбасі. Як їм це вдається? Чому їх не заборонили досі, покидьків таких», - обурюється мешканка Лисичанська, чиє ім'я ми не називаємо з метою безпеки. - Комуністи взагалі знахабніли тут. Ні, вони не сприяють бойовикам, вони тут все організовують - формують і фінансують банди. А цей так званий «референдум»? Давно пора їх не те що заборонити, а за грати посадити, чого чекати?»

Нещодавно луганський блогер Сергій Іванов опублікував на своїй сторінці в Facebook копію протоколу допиту захопленого на українському блокпосту в місті Рубіжне бойовика. З цього документа випливає, що формуванням банд бойовиків, постачанням їх зброєю, керівництвом захоплення державних будівель, нападами на блокпости українських військових займалися місцеві чиновники, а також функціонери з Партії регіонів і КПУ. У протоколі допиту згадано прізвища в.о. мера Хоменка, члена КПУ Задираки, члена Партії регіонів Хортіва, працівників сєверодонецького СБУ Грачова та Кравченка, колишнього мера Рубіжного Бусенкова, керівників підприємств та підприємців. Копія допиту, викладена в мережі, викликала радісний ажіотаж у самому Рубіжному. Багато жителів обурені діями комуністів, але, звичайно ж, не говорять про це вголос, щоб завтра до них у двері не постукали бойовики. У місті щодня відбуваються перестрілки, терористи захоплюють квартири, мародерствують, обстрілюють житловий район на вулиці Трудовій - приватний сектор з хорошими будинками, що належать забезпеченим мешканцям міста. Також у місті час від часу захоплюють і відвозять людей з проукраїнською позицією в Луганськ, імовірно, в будівлю СБУ. Знову ж таки, дехто каже, що проукраїнських активістів здають місцеві комуністи, які ще до початку військових дій фіксували, хто ходить на мітинги за єдність України, хто був на Майдані, хто що говорить... Тому про діяльність комуністів у Рубіжному, особливо згаданої в копії допиту НеліЗадираки, розповідають охоче й багато, але просять про анонімність - зі зрозумілих причин.

За словами мешканки Рубіжного, місцева комуністка Неля Задирака - «дуже активна від самого початку конфлікту». Поле її діяльності - дуже широке: від зняття українського прапора з міськвиконкому до фінансування і вербування чоловіків до лав бойовиків, від організації в школах акцій «Діти Рубіжного проти АТО» до керівництва людьми, які розібрали в Рубіжному залізничні колії, щоб «правосеки» не доїхали...

«Задирака оголосила себе міністром закордонних справ так званої ЛНР. Ми тут у місті посміялися. Кумедно ж, так? Міністр... Комуністи проводили акції в школах - діти проти АТО. А діти не розуміють, кажуть, що так, мовляв, вони за мир. Керувала Неля Задирака, звичайно ж. Вона ж організовувала вивіз дітей до Росії, безкоштовний. Багато батьків погодилися, розуму просто немає. Моталася часто Задирака і в Москву, і в Сімферополь. Вона взагалі гроші Кілінкарова (Спиридон Кілінкаров - член Комуністичної партії України, депутат Верховної Ради України V, VI і VII скликань, Луганськ. - Ред.) відпрацьовує, вони друзі хороші. Задирака формує банду ополченців. Збирає молодих хлопців, розповідає їм щось, обіцяє, голови задурює, що вони герої. Потім ті отримують зброю і йдуть проти українських військових», - розповідає мешканка Рубіжного. За її словами, місцеві жителі неодноразово  зверталися в місцеве СБУ і до правоохоронних органів щодо протизаконної діяльності Задираки, але результат бувнульовим. «Задирака сама по собі жінка хитра, але дурна. Не думаю, що вона сама все це придумує і приймає рішення, нею керують, а вона хороший виконавець, як і більшість комуністів і регіоналів на сході країни. Пора вже припинити це якось. Сподіваюся, Київ швидко розв’яже цю проблему», - підсумовує ще одна мешканка Рубіжного.

Марія СЕМЕНЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини