MENU

Що кримський сепаратист робить у Верховній Раді?

13909 13

Цієї ночі отримав від старого знайомого таке повідомлення:

"Леха, тут такая комедия. Есть такой депутат в Партии Регионов (кстати герой Украины) Борис Дейч – он в моем городе (в Судаке) все держит, ну или держал до известных событий, и когда все это началось, он активно агитировал за референдум и призывал голосовать за присоединение к России. И что же я сегодня увидел в парламенте? Сидит этот конь, голосует, и хоть бы хны! Ну что, что это такое! Что за государство Украины такое? И все с ним здороваются и братаются, хоть он уже Украину давно сдал кому следуюет... в общем я в шоке".

Спочатку не повірив. Як це так? "Герой України", який відкрито підтримав анексію Криму, перебуває у Раді?

Але данні письмової реєстрації свідчать: 1 липня Дейч поставив свій підпис на ранковому засіданні. Уперше за останні 4 місяці.

З 5 березня до кінця червня відбулося 51 засідання парламенту. Усі ці засідання Дейч пропустив. Через відпустку – 13 засідань, через хворобу – 1, з невідомих причин – 37.

Ось ці "невідомі причини" дуже навіть відомі. З гаслом "кримнаш!" Дейч покинув Україну.

Історичний екскурс.

Напередодні "історичного референдуму" Дейч у кращих традиціях "Наша Раша" переконував: "душа болит за Крым, буду голосовать за вхождение в Россию".

Далі ми бачимо його на псевдо-референдумі у Судаку "в числе первых". Він говорить про свято, "народний референдум", і про своє голосування. "Чтоб Крым был как и прежде территорией РФ".



Далі вже по результатам "волевиявлення імені Путлєра" цей херой видає: "как Почетный крымчанин, учитывая волю избирателей, считаю, что не имею морального права продолжать выполнять обязанности народного депутата Украины".

Далі ми бачимо його на черговій "епохальній події": 11 квітня сепаратисто бере участь у черговому збіговиську. "Государственный совет Крыма 11 апреля принял Конституцию Республики Крым".

І вже влітку цей херой-сепаратисто у своєму зверненні до конференції "Крим" видає:"сегодня мы испытываем абсолютное счастье от встречи на благословенной земле российской Тавриды, которая вновь вернулась на историческую родину благодаря волеизъявлению крымчан и твердой позиции Президента Российской Федерации Владимира Путина".

13 травня Верховна Рада України намагалася позбавити Дейча депутатського мандату.Він написав заяву "за власним бажанням". Але голосів не вистачило. "За" це рішення проголосували лише 220 депутатів. Серед тих, хто з різних причин не натисли кнопку "за", були:

- 98 регіоналів;

- 14 депутатів "Батьківщини" (серед них Донець, Князевич, Пашинський, Андрієвський, Бригинець, Ярема);

- 10 ударівців (Кличко, Чумак, Палатний);

- 20 – Економічний розвиток (Хомутинник, Пресман, Крук);

- 11 – Суверенна європейська Україна (Литвин, Джига, Поплавський);

- 4 – Свобода (А.Тягнибок);

- 33 – комуністи (уся фракція);

- 37 – позафракційні (Жванія, Ю.Мірошниченко, Гриценко, Міщенко, Порошенко, Тігіпко).

Усім цим депутатам можемо подякувати, що після 4-місячної перерви сепаратист повернувся до Ради.

1 липня електронна система Рада зафіксувала 19 разів, коли Дейч брав участь у голосуванні. От тільки чи допомогло це Україні?

Дивно, що присутність сепаратиста у сесійній залі не помітили свободівці, радикал Ляшко та голова парламенту.

Дивно, що не було нових спроб позбавити його мандату.

І дивно, що Дейча не затримали при виїзді з Криму. Хіба він не наговорив на статтю про сепаратизм?

Олексій БРАТУЩАК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини